Рускоезичното издание Медуза, което се издава в чужбина, припомни хронология

...
Рускоезичното издание Медуза, което се издава в чужбина, припомни хронология
Коментари Харесай

Медуза: Как съсипаха здравето на Навални

Рускоезичното издание " Медуза ", което се издава в чужбина, напомни последователност на това по какъв начин бе унищожено здравето на Навални от покушението против него през август 2020 година След отравянето Навални загуби към 15 кг от тежестта си. Отне му няколко месеца да проходи и да стартира да се храни обикновено.

Шест месеца след отравянето Навални се върна в Русия и от този момент е в ареста, без да получава съответно лекуване.

През март 2021 година в колонията край Покровск не можеше да стъпи с единия крайник. Навални сподели, че десният му крайник е отчасти изгубил сензитивност заради непрекъснати пътувания до съдилищата в " сбръчкан тип ".

" По-късно политикът беше диагностициран с две хернии и самият той разгласи гладна стачка, настоявайки за допускането до него на самостоятелни лекари. Опозиционерът лежа няколко месеца в затворническата болница.

След като беше изместен в колония с оптималната сигурност край Владимир и неведнъж вкарване в наказателна килия, гръбначните проблеми на Навални се утежниха.

През декември 2022 година след недоволства лекарят предписва инжекции на Навални, само че не посочва диагнозата. Политикът се опита да разбере какво тъкмо му инжектират, само че копието от епикризата се оказа нечетливо.

През януари 2023 година Навални имаше тежка кашлица и тресчица. Юристи свързват това с обстоятелството, че в наказателната килия при него са вкарали пандизчия, " който има огромни проблеми с битовата хигиена ". Тъмничарите отхвърлиха да изпратят Навални в здравното поделение, като обясниха, че там има пандизчии с грип, което " единствено ще го разболее ".

" В същото време Навални не получи медикаменти от юристите, само че те усилиха дажбата му от гореща вода единствено с две чаши и предписаха антибиотици. Скоро стана ясно, че дозите антибиотици са били " големи ", поради което той получил стомашно затруднение и измършавял със седем кг.

През цялата 2023 година Навални се опитваше да отиде на зъболекарски обзор, само че администрацията не разреши и това.

В началото на декември 2023 година Навални получава световъртеж и губи схващане, след което личният състав на колонията го слага на система.

Въпреки здравословното си положение Навални по-късно е изместен в Изправителна колония 3 в село Харп в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг, надалеч на север. Преместването му продължи 20 дни, политикът го дефинира като " много досадно ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР