Руският вицепремиер Александър Новак, водещо лице в енергийния сектор и

...
Руският вицепремиер Александър Новак, водещо лице в енергийния сектор и
Коментари Харесай

Руски вицепремиер получи нови задачи за координация на икономиката

Руският вицепремиер Александър Новак, водещо лице в енергийния бранш и в договарянията с обединяването ОПЕК+, беше претрупан с нови отговорности да координира стопанската система, излиза наяве от държавно известие, представено от Ройтерс.

Анонсът, който беше изработен на уеб страницата government.ru, се изброяват добавените отговорности на Новак, в това число да координира политиката в социално-икономическата сфера и да управлява ограниченията за компенсиране на западните наказания, а също и капиталовата политика, поддръжката за дребния и междинния бизнес и единната финансова, кредитна и валутна политика.

Борис Беляков, прессекретар на премиера Михаил Мишустин, съобщи, че 52-годишният Новак " предвид на дилемите, които са му поверявани в предишното, и насъбрания от него управнически опит е потвърдил, че има нужните умения и подготвеност да провежда работата на най-високото допустимо ниво ".

В прессъобщението се споделя, че Новак ще управлява " създаването на обединен проект за реализиране на националните цели за развиването на Русия до 2030 и 2036 година "

По-рано през седмицата президентът Владимир Путин утвърди състава на държавното управление си, откакто беше избран отново през март за нов шестгодишен мандат.

Новак е вицепремиер от 2020 година, а преди този момент от 2012 година до тогава беше енергиен министър.

Той е общественото лице на Русия в договарянията във формата ОПЕК+, който събира дружно Организацията на страните експортьори на нефт (ОПЕК) и други страни производители на петрол. Обединението съгласува и понижава нивата на националните добиви, с цел да не се позволява пренасищане на интернационалните пазари.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР