Руският парашутист Павел Филатиев, написал книга за първите дни на

...
Руският парашутист Павел Филатиев, написал книга за първите дни на
Коментари Харесай

Парашутистът, който разказа за бъркотията в армията и посредственото командване, напусна Русия -

Руският парашутист Павел Филатиев, написал книга за първите дни на войната, е напуснал Русия, заяви Владимир Осечкин, създател на плана Gulagu.net.

" Не сме оказвали напън върху Павел, той самичък взе решението, само че незабавно откакто го реши, беше начертан проект за незабавна евакуация. От съображения за сигурност не разкриваме маршрута и детайлностите ", написа Осечкин. 

е 33-годишен парашутист от Волгоградска област, който е служил в Чечения през 2010 година, а през август м.г. е решил да подпише нов контракт за работа заради проблеми с работата и неналичието на пари. Участва във войната в Украйна като член на 56-и въздушнодесантен полк. Подразделението му е изпратено да щурмува Херсон в първите дни на нашествието. В книгата си той споделя разтърсваща история за бъркотията в съветската войска преди войната, за отношението на руснаците към локалното население, неналичието на обикновени предмети за бита, остарели униформи и принудата бойците сами да си ги набират.

След отпътуването на Филатиев от Русия е оповестено изявлението му за The Guardian, което парашутистът дава в последния миг, преди да напусне Москва. В нея военнослужещият споделя, че в началото е възнамерявал да разгласява книгата си и незабавно да се съобщи на полицията, само че Осечкин го разубедил. В същото време Филатиев не желае да напусне страната, по тази причина в продължение на две седмици сменя хотелите си всеки ден, с цел да не бъде проследен.

Той не знае дали след публикуването на книгата против него е било формирано наказателно дело и дали полицията го е преследвала. Военнослужещият е чул единствено, че може да бъде упрекнат в дезертиране.

" Не разбирам за какво към момента не са ме наблюдавали. През последните шест месеца съм споделил повече от всеки различен. Може би не знаят какво да вършат с мен ", споделя Филатиев в едно изявление.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР