Руският филм Свидетел, който описва нахлуването в Украйна от гледна

...
Руският филм Свидетел, който описва нахлуването в Украйна от гледна
Коментари Харесай

Провали се руският пропаганден филм за войната - по четирима на прожекция

Руският филм " Свидетел ", който разказва нахлуването в Украйна от позиция на съветската агитация, събра по-малко от 7 милиона рубли през първите четири дни от излизането си при бюджет от 200 милиона рубли. Според Единната автоматизирана осведомителна система (UAIS) през това време единствено 19 900 фенове са гледали скъпата продукция. Това оповестява Moscow Times.

Средно на прожекция в киносалоните е имало по четирима фенове. За стабилно разпространяване трябват приблизително най-малко по 17-20 фенове, регистрира медията. 

„ Свидетелят “ споделя за цигулар от Белгия, който се озовава в Киев през февруари 2022 година

„ Събитията от специфичната военна интервенция водят музиканта в украинското село Семидвери, където става очевидец на безчовечен закононарушения и кървави провокации “, се споделя в резюмето на кино лентата на уеб страницата на Central Partnership.

Войната във кино лентата е разказана от позиция на формалната съветска агитация: украинските военни са показани като убийци и садисти, жителите на западните страни са безразлични наблюдаващи, а създателите непосредствено трансферират отговорността на Киев за убийството на цивилни в Буча, обстрела на жп гарата в Краматорск и унищожаването на родилния дом в Мариупол.

Пропагандният филм, чието в началото заглавие е  " Музикант ", е изработен с подкрепатало както от Министерството на културата, по този начин и от Министерството на защитата на Русия. След протеста на наемниците от ЧВК " Вагнер ", които импровизирано са наричани " музиканти ", обаче се наложило заглавието да бъде заменено. " Свидетелят " е първият съветски агитационен филм за нападението в Украйна, основан без присъединяване на Евгений Пригожин. Преди това с негова поддръжка бяха снимани " Слънце " и " Най-доброто в пъкъла ".

Бюлетинът на филмовия дистрибутор отбелязва, че предварителните продажби на  " Свидетелят " наподобяват обещаващи. Дори евентуалният обсег на публиката на филмовия откъс на кино лентата била над 800 000 души. Премиерата обаче събира само 1 387 577 рубли. Френската анимация „ Калинката и Черния котарак “, тръгнала по екраните по същото време, е събрала повече от 38 милиона рубли в деня на премиерата си.

Подкрепата за кино лентата на известните пропагандисти на Кремъл и опитите им да примамят провоенно настроена аудитория също не оказа помощ. Владимир Соловьов обещаваше в своя Телеграм канал, че в " Свидетел " могат да се видят „ неонацистки “ титли. Той твърдеше, че при стрелбата са употребявани „ същински бронирани машини на въоръжените сили на Украйна и задгранични оръжия (Javelin, NLAW и Stinger, дарени от западни спонсори), както и неонацистки реликви и знаци, хванати от въоръжените сили на Руската федерация.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР