Руският държавен глава определи хуманитарните паузи като правилна стъпка към

...
Руският държавен глава определи хуманитарните паузи като правилна стъпка към
Коментари Харесай

БРИКС си постави за цел решаването на израело-палестинския кофликт

Руският държавен глава дефинира филантропичните паузи като вярна стъпка към мира и акцентира, че е значимо да не се въвличат други страни във войната.

" Смъртта на десетки хиляди хора, всеобщото прогонване на мирното население и разразяващата се филантропична злополука провокират най-дълбоко безпокойствие ", сподели Путин, представен от ТАСС. " Да гледаш по какъв начин оперират деца без анестезия... провокира особени усеща " , добави той.

" Смятаме за извънредно потребно да продължим разискването в границите на БРИКС на по-нататъшното развиване на израелско-палестинския спор ", сподели още Путин.

Снимка: АР/БТА

" Позицията на Русия има пореден и неконюнктурен темперамент. Призоваваме за общи старания на интернационалната общественост, ориентирани към деескалация на ситуацията, прекъсване на огъня и търсене на политическо решение ", означи съветският президент.

По думите му историята е посочила " нежизнеспособността и контрапродуктивността на опитите на Съединени американски щати еднолично да решат " израелско-палестинския спор. Той дефинира филантропичната злополука в Газа като " директно разследване от устрема на Съединени американски щати да монополизират посредническите функционалности ".

Снимка: АР/БТА

Лидерите на другите страни членки на БРИКС - Бразилия, Индия и Република Южна Африка (РЮА), както и водачите на Саудитска Арабия, Аржентина, Египет, Етиопия, Иран и Обединените арабски емирства, които се чака да бъдат признати в блока през януари, също участваха във виртуалната среща и приканиха за бързо решение на спора сред Израел и " Хамас ".

Извънредната среща на върха на БРИКС по израело-палестинския спор бе управлявана от южноафриканския президент Сирил Рамапоса, защото РЮА сега е ротационен ръководител на организацията.

Рамапоса упрекна Израел във военни закононарушения и в геноцид в линията Газа.

" Колективното наказване на палестинските цивилни посредством противозаконното потребление на мощ от Израел е военно закононарушение ", съобщи Сирил Рамапоса. " Умишленият отвод да се доставят лекарства, гориво, храна и вода на жителите на Газа е еднакво на геноцид " , добави той.

Китайският президент Си Цзинпин прикани за интернационална конференция за мир, с цел да бъде организиран спорът сред Израел и " Хамас ", съобщи Франс прес.

" Не може да има дълготраен мир и непоклатимост в Близкия изток без заслужено решение на палестинския въпрос ", съобщи Си. Той прикани допустимо най-скоро да се провежда интернационална конференция за мир, с цел да се реализира интернационален консенсус.

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва пък осъди случайното потребление на мощ от страна на Израел в Газа , вследствие на което анклавът се сблъсква в този момент с филантропична злополука, съобщи ТАСС. Лула също по този начин напомни, че страната му изрично е осъдила терористичната офанзива на " Хамас " против Израел на 7 октомври в следствие, на което са починали и трима бразилци. Лула прикани и за неотложно освобождение на всички заложници, по акцентира, че случайното и непропорционално прибягване до мощ против спокойно население не оправдава тези безчовечен дейности.

Във виртуалната среща бе поканен да се включи и саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман , съобщи Ройтерс.

Той прикани за сериозен развой за мир, който да докара до основаването на палестинска страна в границите от 1967 година Мохамед бин Салман акцентира, че позицията на неговата страна по този въпрос е твърда и непрекъсната.

" Не може да се реализира непоклатимост и сигурност в Палестина, с изключение на посредством използване на интернационалните решения, свързани с намирането на излаз от спора посредством две страни ", сподели той.

Срещата на БРИКС идва ден, откакто най-високопоставеният китайски посланик одобри в Пекин външните министри на Саудитска Арабия, Египет, Йордания, Палестинската автономност и Индонезия, като това бе първата им спирка от обиколка в страните непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отбелязва АП. Срещата акцентира дългогодишната поддръжка на Китай за палестинците и възходящото му геополитическо въздействие.

Русия възприе по-предпазлив метод към войната сред Израел и " Хамас ", само че също има опция да заздрави ролята си на медиатор на международната сцена. Путин осъди нападението, осъществено на 7 октомври от бойци на " Хамас " против градове в южната част на Израел, което провокира израелската атака в Газа. Той обаче също по този начин насочи предизвестия към Израел поради неговата реакция и поради блокадата на линията Газа.

Русия и Китай са водещите гласове в организацията БРИКС, която през последните години се показва като съперник на господството на Запада в международните каузи, разяснява АП. Но тя също по този начин изпитва компликации да одобри единни политики или позиции по доста въпроси заради другите цели на петте сегашни страни членки.

Индия, която също желае да бъде възприемана като водач на развиващия се свят, от дълго време се пробва да поддържа баланс сред Израел и палестинците и има близки връзки и с двете страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР