Руският борец Абдулрашид Садулаев съобщи за ТАСС, че е вече

...
Руският борец Абдулрашид Садулаев съобщи за ТАСС, че е вече
Коментари Харесай

Олимпийски шампион по свободна борба се излекува от COVID-19

Руският герой Абдулрашид Садулаев заяви за ТАСС, че е към този момент е оздравял от ковид и чака да възобнови тренировки с националния тим.

24-годишният Садулаев е олимпийски първенец от Рио де Жанейро 2018, четирикратен международен и четирикратен европейски първенец в категориите до 86, 92 и 97 кг. На 21 май той разкри, че е инфектиран с COVID-19, само че при него болестта е протекло в лека форма.

" От тази болест страда съвсем всяко семейство в градовете и районите на Дагестан. Аз я прекосих в лека форма, лекувах се вкъщи - единствено хората със съществени признаци бяха настанени в лечебни заведения. По време на пандемията се пробвах да подкрепям форма в къщи, само че по-голямата част от карантината беше по време на Рамадан, тъй че не може да се приказва за пълноценни тренировки. Сега, несъмнено, към този момент се възвърнах и чакам опция да се съберем на централизирана подготовка. Надяваме се това да се случи идващия месец ", разяснява олимпийският първенец.

" Време е да вляза във форма и да изчакам Световната федерация по битка да разгласи нов календар. Сега обстановката с ковид се усъвършенства. След всичко, което се случи, имах потребност от рестартиране и съумях да се измъкна в родното си село Гилиб и да посетя моя дядо. След два месеца, прекарани у дома, това е най-хубавото място за отдих и тренировки ", добави съветският герой.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР