Руските войски в понеделник разрушиха телевизионна кула в Харков. Според

...
Руските войски в понеделник разрушиха телевизионна кула в Харков. Според
Коментари Харесай

Унищожението на телевизионната кула в Харков създаде редица проблеми за ВСУ

Руските войски в понеделник унищожиха телевизионна кула в Харков. Според специалистите ВСУ от дълго време са трансформирали цивилния обект във боен, като са конфигурирали на него информационни системи за Противовъздушна отбрана и друго военно съоръжение или съоръжение с двойна приложимост. Каква беше сложността да се унищожи най-високата постройка в Харков и по какъв начин този триумф ще се отрази на боевете?

Телевизионната кула в Харков беше разрушена вследствие на съветска ракетна офанзива. Както заяви в понеделник координаторът на проруската опозиция в Николаев Сергей Лебедев, на обекта е била ситуирана украинска антена за Противовъздушна отбрана. След удара украинските системи за Противовъздушна отбрана са почнали да работят на минимално разстояние една от друга без връзка.

Друга последица от разрушаването на телевизионната кула беше загубата на ефирно цифрово лъчение както в самия Харков, по този начин и в околните обитаеми места. Според ръководителя на регионалната администрация Олег Синегубов кабелната телевизия, радиото и клетъчните връзки работят.

Телевизионната кула в Харков беше петата по височина телевизионна кула в Украинската ССР и най-високата постройка в Харков - 240,7 метра. Целият комплекс на телевизионния център е пуснат в употреба на 12 декември 1981 година В същото време за първи път във вътрешната процедура благодарение на товарен хеликоптер Ми-10К бяха инсталирани структурите на захранващата асансьорна шахта на телевизионната кула, започвайки от 158 метра.

Както означават специалистите, ударът може да е бил породен от ракети X-59. Авторите на ТГ-канал „ Погледът на индивида впагони “ показват, че „ с огромна възможност насочването е осъществено от навигатора на самолета-носител по ефирен канал “ и са изстреляни повече от един арсенал. Освен това „ същността на подобен удар е неговата най-висока акуратност “.

Анализаторите припомнят също, че с изключение на за цивилен цели, такава кула съдържа доста устройства за двойни или чисто военни цели. „ Системи за връзка от всевъзможен тип, ретранслатори, видеокамери и така нататък Изключително потребно нещо в бойни условия, даже и при настоящето обилие от БПЛА. Сега всичко това е унищожено. Възстановяването на кулата е невероятно. Поне до края на военните дейности “, уверени са създателите на канала.

„ Ударите по информационните центрове са това, което се прави първо при подготовката на всяко нахлуване. Намекът за Харковското направление е явен и не е първият “, означават анализатори.

Военният специалист Алексей Леонков също споделя, че на кулата е била ситуирана военна техника. „ Използването на всевъзможни високи здания и слагането да вземем за пример на радари за наблюдаване върху тях е изцяло на място: колкото по-високо са сложени, толкоз по-голяма е видимостта. ВСУ започнаха такива ограничения заради дефицита на радари с огромен обхват на системи за Противовъздушна отбрана като С-300 или “Пейтриът ”. Нашите дронове и самолети летят към тях, желаят да видят по-далече и да употребяват всички сходни обекти “, изясни той.

Говорителят добави още, че самата кула е сложен за разрушение обект заради градивните си особености. Именно заради тази причина ВСУ се пробват да слагат военна техника върху такива структури, които външно наподобяват като елементарна гражданска инфраструктура, само че в реалност извършват функционалности с двойна приложимост.

„ Открихме, че граждански обект се употребява за военни цели – и го унищожихме с акуратност. Русия предизвести, че всяка гражданска инфраструктура, която се употребява за военни цели, е законна цел. Когато освободихме Артемовск, Авдеевка и Мариупол, ВСУ поставяха системи за наблюдаване и поправяне на огъня на къщи и всички хълмове. И ние също ги открихме благодарение на станции за радиоелектронно разузнаване и ги унищожавахме “, акцентира източникът. В същото време военният сътрудник Александър Котс означи, че разрушената в Харков телевизионна кула освен е разпространявала ефирен сигнал и клетъчна връзка, само че е служила и като мачта за друго военно съоръжение: радиоелектронна битка, радиотехника, ретранслатори и други неща.

„ Не всеки експерт може тъкмо да удари подобен имобилен, само че доста стеснен обект с ракета “, добави той в своя канал в “Телеграм ”. Военният анализатор Михаил Онуфриенко назова удара „ неповторим случай “. Според него ВСУ в този момент ще се сблъскат със обилни проблеми в региона на връзката сред частите. Освен това системата за Противовъздушна отбрана на съперника в това направление е съществено отслабена “, прибавя той.

„ В случая става дума както за фронтова противовъздушна защита, по този начин и за Противовъздушна отбрана в съвсем всички райони на страната. Единственото изключение ще бъде Киев. Но нашите военнослужещи много сполучливо нанасят удари по региона на украинската столица “, акцентира специалистът.

Член-кореспондентът на Академията на военните науки Александър Бартош е уверен, че ликвидирането на телевизионната кула е обвързвано и със опасността от ВСУ за Белгородска област. „ Кулата може да съдържа системи за ориентиране на дронове за офанзиви против нашите градове и военни информационни системи “, изясни той.

„ И тук би трябвало да отдадем дължимото на нашите военни, които съумяха да ударят значима стратегическа цел “, акцентира събеседникът. Сега можем да чакаме, че ВСУ ще се сблъскат с редица компликации, споделя Бартош.

„ Първо, ще бъде нарушена стабилността на системата на ръководство в района. Второ, връзката през редица значими канали ще бъде прекратена. Трето, системата за целеуказване и навигация за безпилотните самолети на украинската войска ще бъде лимитирана. Четвърто, системата за Противовъздушна отбрана на съперника доста ще отслабне – предаването на данни за полетите на нашите самолети и траекториите на ракетите ще стане просто невероятно “, изброи източникът. Обобщавайки, Бартош акцентира, че с изключение на всичко друго, това ще ускори сигурността и на съветските райони.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед22071 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед27235Д-р Мариян Карагьозов: Вижда ли се краят на ерата Ердоган след локалните избори в Турция?Алтернативен Поглед19983Д-р Мариян Карагьозов: Ще има ли серпантина на ескалацията на израелско-иранския спор?Алтернативен Поглед70419В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед40484Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед129834Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед89461Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР