Руските войски продължават да напредват бавно в Донбас със сухопътни

...
Руските войски продължават да напредват бавно в Донбас със сухопътни
Коментари Харесай

Руските войски напредват бавно в Донбас

Руските войски не престават да напредват постепенно в Донбас със сухопътни сили, въздушни удари и артилерия като част от огромната си атака за завладяване на Източна Украйна. В същото време Киев твърди, че войските му оказват гневна опозиция и удържат ситуацията.

Самоназначилият се водач на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин сподели, че настъплението на проруските сили в Донбас се развива в северна посока, като боевете се водят в покрайнините на Бахмут и Соледар.

Според последната разследваща информация на Министерството на защитата на Англия нападението на Русия против град Бахмут в Източна Украйна е най-сериозният ѝ прогрес в района на Донбас през последния месец. Въпреки това обаче съветските сили са навлезли единствено 10 км за това време, до момента в който в други райони на Донбас настъплението върви още по-бавно - единствено 3 км за 30 дни – " съвсем сигурно доста по-малко от плануваното ".

Денис Пушилин съобщи, че ДНР води договаряния с Пхенян за привличане на строители от Северна Корея, които да оказват помощ за възобновяване на окупираната територия. Пушилин сподели още, че ще има " открит арбитражен съд над военните нарушители на Украйна ", като първият ще се организира в Мариупол, който ще включва и показанията на " азовците ".

Кирил Стремоусов, зам.-ръководител на наложената от Русия военно-цивилна администрация в окупираната Херсонска област на Украйна, пък съобщи, че Херсонска област е подготвена да отрази опитите за нахлуване на украински бойци, в случай че бъде дадена такава незаконна заповед.

Междувременно още два кораба за транспорт на зърно отплаваха от украинското пристанище Черноморск във вторник като част от договорката за деблокиране на украинския морски експорт. Ocean Lion, който отпътува за Южна Корея, транспортира 64 720 тона царевица, до момента в който Rahmi Yağcı транспортира 5300 тона слънчогледов шрот за Истанбул. Четири кораба, напуснали Украйна по-рано, са закотвени покрай Истанбул и ще бъдат инспектирани във вторник, заяви турското министерство на защитата.

Беларус, където съветските войски бяха ситуирани, с цел да проведат взаимни учения, преди да нахлуят в Украйна от север през февруари, разгласи, че ще организира военни учения с бойна пукотевица през август.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР