Руските войски нанесоха удар по детска площадка в Салтивски район

...
Руските войски нанесоха удар по детска площадка в Салтивски район
Коментари Харесай

Орките удариха детска площадка в Харков, три деца са тежко ранени

Руските войски нанесоха удар по детска площадка в Салтивски регион на украинския град Харков, три от ранените деца са в извънредно тежко положение, съобщи Укринформ, като цитира ръководителя на локалната военна администрация Олег Синегубов.

Той направи това изказване в ефира на националния маратон " Единни вести ".

" Сега се събират лекари от профилирани лечебни заведения и всички старания ще бъдат ориентирани към спасяването на животи ", добави той, като посочи, че положението на двама ранени възрастни се прецизира.

Освен това ударът е развалил жилищни здания. По-рано беше обявено, че при удара по жилищен регион на Харков са били ранени три момчета, 55-годишен мъж и 80-годишна жена, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руската войска съобщи през днешния ден, че е завзела още две украински села в източната и североизточната част на страната. Руските войски се възползват от обстоятелството, че украинските сили изпитват дефицит на муниции и хора, с цел да печелят терен, отбелязва Агенция Франс Прес. Руското министерство на защитата съобщи, че е поело контрола над селата Новокалиново и Кисльовка, в региона на Харков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР