Руските власти категоризираха днес независимия новинарски сайт Медуза като нежелателна

...
Руските власти категоризираха днес независимия новинарски сайт Медуза като нежелателна
Коментари Харесай

Руската прокуратура забрани новинарския сайт Медуза

Руските управляващи категоризираха през днешния ден самостоятелния новинарски уебсайт " Медуза " като " нежелателна организация ", с което се не разрешава активността му в Русия, както и съдействието на съветски жители със уеб страницата или публицистите му, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че това решение е част от дългогодишна акция от страна на Кремъл за ограничение активността на самостоятелни медии, която се ускори след началото на съветската инвазия в Украйна.

В изказване, в което се афишира решението, съветската Генерална прокуратура показва, че активността на основания в Латвия уебсайт " съставлява опасност за основите на конституционния ред и сигурността на Руската федерация ".

Засега няма отговор на запитванията за коментар от страна на уеб страницата " Медуза ", въпреки че медията разгласява материал, съдържащ детайлности, свързани с решението на прокуратурата и резултата, който то може да има.

" На нежеланите организации се не разрешава да работят на съветска територия под опасността от наказателно гонене ", написа в оповестения материал.

" Всеки, който " взе участие във или сътрудничи " с сходни организации, може да стане обект на наказателно гонене, което е изключително огромно ограничаване за публицистите, които би трябвало да приказват с източници, с цел да пишат новините си ", се прибавя в обявата.

През април 2021 година уеб сайтът " Медуза " беше категоризиран като " задграничен сътрудник " от съветското министерство на правораздаването, напомня ТАСС.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР