Руските въоръжени сили са установили контрол над източноукраинското село Богдановка,

...
Руските въоръжени сили са установили контрол над източноукраинското село Богдановка,
Коментари Харесай

Москва е завзела Богдановка, Украйна удари още един руский военный корабль

Руските въоръжени сили са открили надзор над източноукраинското село Богдановка, западно от град Бахмут, в Донецка област, съобщи Ройтерс.

Агенцията се базира на публично изказване на съветското министерство на защитата от през днешния ден.

Селото има стратегическо разположение, отбелязва Ройтерс. То се намира североизточно от град Часов Яр, който Русия се пробва да доближи, откакто през февруари завладя разположения на юг град Авдеевка.

По-рано украинските военни сили оповестиха за удар против следващ съветски боен транспортен съд на пристанището в Севастопол.

Новината бе обявена първо в съветските Телеграм канали, след това и в украинските. Не е ясно общото положение на кораба, само че се виждат къси клипове, които демонстрират пожар на борда.

Граждани на Севастопол пишат, че огромно количество коли за спешна помощ се движат към северната част на града.

Очаквано, губернаторът на кримския град Михаил Развожаев разгласи, че украинската офанзива е била отбита, само че осколки провокирали " слаб пожар ", който е овладян.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР