Руските сили са завзели втората по големина топлоелектрическа централа (ТЕЦ)

...
Руските сили са завзели втората по големина топлоелектрическа централа (ТЕЦ)
Коментари Харесай

Русия превзе втората по големина топлоцентрала в Донецк

Руските сили са завзели втората по величина топлоелектрическа централа (ТЕЦ) в източната част на Донецка област и подхващат " солидно пренасочване " към три южни области. Това заяви Олексий Арестович, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Москва заяви, че е унищожила 100 ракети за американски системи „ Хаймарс “, доставени на Украйна.

В същото време акцията на Украйна за връщане на окупираната провинция Херсон набира мощ, настояват западни военни източници.

Всряда Русия разгласи, че нейни елементи са завладяли издигнатата по руско време въглищна електроцентрала " Углегорск " и че тя е останала непокътната.

" Те реализираха дребен тактически прогрес, завзеха " Углегорск ", удостовери Олексий Арестович в изявление, публикувано вканала YouTube.

Президентският консултант добави, че пренасочването на съветските сили наподобява като смяна в тактиката и че от стратегическо нахлуване, те евентуално минават към стратегическа защита .

Арестович и още един формален украински представител показаха, че Русия изпраща сили в областите Мелитопол, Запорожие и в Херсон.

Според западни военни източници акцията на Украйна за връщане на окупираната провинция Херсон набира мощ.

Всряда Украйна обстрелва основния " Антоновски " мост, който минава над река Днепър в Херсонска област.

Мостът е затворен за придвижване откакто претърпя тежки повреди при обстрел с далекобойни ракети, доставени на Киев от Съединени американски щати. Без пътното оборудване хиляди съветски бойци може да се окажат откъснати от останалите окупирани територии .

Видео демонстрира, че съветските сили употребяват фериботна връзка за прекосяване в региона.

Херсон, ситуиран на запад от река Днепър беше първият украински град високомерен от Русия. В региона към този момент са изумени и двата стратегически моста над река Днепър. Според съветски медии в Херсон тече подготовка за референдум по присъединението на града към Русия.

Украйна ще усили износа на ток за Европа

Украйна се готви да усили износа на ток за Европейски Съюз, с цел да помогне на Европа да " устои на енергийния напън " на Русия, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от Франс прес.

" Постепенно ще създадем Украйна един от гарантите на европейската енергийна сигурност, с помощта на нашето вътрешно произвеждане на електричество ", сподели той в ежедневното си видеообръщение.

" Въпреки войната ние осигурихме за рекордно малко време интеграцията сред украинската и европейската мрежа ", добави президентът.

Неговото изказване бе направено ден откакто страните членки на Европейски Съюз реализираха съглашение да понижат потреблението на газ и да оказват помощ по този метод на Германия след фрапантното понижаване на съветските доставки на синьо гориво. Киев и европейците упрекват Москва, че употребява газа като икономическо и политическо оръжие.

Преди съветското настъпление Украйна покриваше 50 % от енергийните си потребности с атомна сила , означи ДПА. Страната също по този начин внасяше ток от Беларус и Русия. Освен най-голямата атомна централа на Украйна в Енергодар, съветските сили превзеха и водноелектрическа централа на река Днепър, и минимум два теца, работещи на въглища.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР