Руски ракетни удари по енергийната инфраструктура на Украйна доведоха до

...
Руски ракетни удари по енергийната инфраструктура на Украйна доведоха до
Коментари Харесай

В Кишинев и Тираспол вече има ток


Руски ракетни удари по енергийната инфраструктура на Украйна доведоха до спиране на електрозахранването в половин Молдова, заяви Ройтерс, като цитира молдовския вицепремиер и министър на инфраструктурата Андрей Спину.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8308
" Масово спиране на електрозахранването в Молдова след днешната съветска офанзива против енергийната инфраструктура на Украйна ", написа Спину в " Туитър ".

Според публицист от Ройтерс електрозахранването в столицата Кишинев към този момент е възобновено.

Спирания на тока имаше и в Приднестровието, съобщи още Ройтерс, като се базира на сепаратистките управляващи в подкрепяната от Москва молдовска област.

Електрозахранването в районната столица Тираспол към този момент е възобновено.

В обособена обява в " Телеграм " Спину съпостави обстановката с тази от 15 ноември, когато токът в Молдова също спря след съветски ракетни удари.

Бившата руска република е една от най-бедните страни в Европа и е приела максимален брой украински бежанци на глава от популацията. Страната има обща граница с Украйна и е обвързвана с нейната електропреносна мрежа, отбелязва Ройтерс.

Компанията снабдител на електрическа енергия в южната и централната част на страната, както и молдовската полиция, помолиха хората да запазят успокоение и да вземат защитни ограничения, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР