Руски изтребител МиГ-31 прехвана базов патрулен самолет P-8A Poseidon на

...
Руски изтребител МиГ-31 прехвана базов патрулен самолет P-8A Poseidon на
Коментари Харесай

Руски МиГ-31 прехвана норвежки самолет над Баренцово море

Руски изтребител МиГ-31 прехвана базов патрулен аероплан P-8A Poseidon на Военновъздушни сили на Норвегия над Баренцово море. Това оповестиха пред публицисти от съветското министерство на защитата, предава „ Лента.ру “.

„ За различаване на въздушна цел и попречване на нарушаване на държавната граница на Руската федерация във въздуха беше вдигнат МиГ-31 от дежурните сили на Противовъздушна отбрана. Екипажът на съветския изтребител разпознава въздушната цел като базов патрулен аероплан R-8A Poseidon на норвежките военновъздушни сили “, се споделя в изказване на министерството на защитата.


От Министерството на защитата подчертаха, че задграничният аероплан е направил завой и не е позволено нарушаване на съветската граница. Отбелязва се, че полетът на съветския изтребител е осъществен в строго сходство с интернационалните правила.

По-рано изтребителят Су-27 беше изпратен да прехване разследващия безпилотен летателен уред (БЛА) на Военновъздушни сили на Съединени американски щати RQ-4B Global Howk.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР