Руски атомни подводници са отплавали за учения в Баренцово море,

...
Руски атомни подводници са отплавали за учения в Баренцово море,
Коментари Харесай

Русия е изпратила атомни подводници за учения в Баренцово море

Руски атомни подводници са отплавали за учения в Баренцово море, а мобилни ракетни установки са се появили в снежните гори на Сибир през вчерашния ден, откакто преди дни съветският президент Владимир Путин подреди нуклеарните сили на страната му да бъдат приведени в нараснала подготвеност.

Северният флот на Русия заяви, че няколко атомни подводници са взели участие в учения, предопределени да „ упражняват маневриране в бурни условия “. В него се споделя, че към маневрите се включили и няколко военни кораба, натоварени със задача да пазят Колския полуостров в северозападната част на Русия, където има няколко военноморски бази, съобщи „ Асошиейтед Прес “.

В региона на Иркутск в Източен Сибир елементи на Стратегическите ракетни сили разположиха пускови установки за междуконтинентални балистични ракети „ Ярс “ в горите, с цел да практикуват скрито разполагане, се споделя в изказване на Министерството на защитата.

Военните не оповестяват дали ученията са свързани със заповедта на Путин от неделя да приведе нуклеарните сили на страната в нараснала бойна подготвеност на фона на съветската офанзива над Украйна. Не е ясно и дали ученията съставляват смяна в нормалните действия за нуклеарни образования на страната.

Указът на Путин е използван за съветската нуклеарна триада, състояща се от атомни подводници, въоръжени с междуконтинентални балистични ракети, наземни междинни балистични ракети с нуклеарно базиране и стратегически бомбардировачи с нуклеарна дарба.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР