Руската държавна корпорация Роскосмос ще започне да продава снимки на

...
Руската държавна корпорация Роскосмос ще започне да продава снимки на
Коментари Харесай

Роскосмос ще започне да търгува със сателитни снимки на Земята

Руската държавна корпорация " Роскосмос " ще стартира да продава фотоси на Земята от своите спътници, оповестява изданието " Ведомости ".

Правителствената комисия по законодателната активност на Русия утвърди промени в законопроект, който дава право на държавната корпорация " Роскосмос " да продава данни за Земята, получени от Космоса, в това число и на държавни органи.

Този закон ще даде на " Роскосмос " статут на единствен снабдител на данни за Земята и обвързваните с тях артикули. Внесени са промени в законите за държавната корпорация " Роскосмос ", както и в Закона за публичните поръчки.

Сега закупуването на данни от отдалеченото сондиране на Земята (ДСЗ) е допустимо единствено от " Роскосмос ". Дистанционно сондиране на Земята съставлява наблюдаване на повърхността на Земята с наземни, авиационни и галактически средства, оборудвани с разнообразни типове снимачна инсталация.

" Роскосмос " ще бъде длъжен да дава данни от ДСЗ на федералните и районните управляващи без осъществяване на състезания. Обаче орбиталната формация на комерсиалните оператори, като " Ситроникс ", " Наказателно-процесуален кодекс БАРЛ " и " Газпром галактически системи ще би трябвало...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР