Русия започна военни учения в Баренцово море, предаде Ройтерс. Повече

...
Русия започна военни учения в Баренцово море, предаде Ройтерс. Повече
Коментари Харесай

Русия започна военни учения в Баренцово море, бойни самолети кацнаха в Сирия

Русия стартира военни учения в Баренцово море, съобщи Ройтерс. Повече от 20 кораба от съветския Северен флот вземат участие в маневрите, заяви неговото командване. Ученията в арктически води сред Русия и Норвегия са част по-широкообхватни военни маневри, които провокираха опасения, че Москва може да нахлуе в Украйна. Русия отхвърля да има сходни проекти.

Руският фондов пазар означи мощен растеж през днешния ден след известията, че някои съветски военни подразделения се изтеглят от регионите покрай украинската граница.

Военни учения има и в Средиземно море. Руски бойни самолети Ту-22М3 и МиГ-31К, въоръжени с ракети " Кинжал ", са трансферирани в авиобаза " Хмеймим " в Сирия, с цел да вземат участие в учения на съветските военноморски сили в източната част на Средиземно море, заяви през днешния ден съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

Екипажите са прелетели повече от 1500 километра от базите, където по принцип са дислоцирани.

Миналата седмица група кораби от Северния флот на Русия навлязоха в Средиземно море през Гибралтарския пролив за военните учения. Морските съдове включват крайцера " Маршал Устинов ", фрегатата " Адмирал Касатонов " и разрушителя " Вицеадмирал Кулаков " за присъединяване във военноморски учения с Черноморския и Тихоокеанския флот на Русия.

На 20 януари министерството на защитата разгласи, че стартира поредност от маневри на военноморския флот с присъединяване на 140 плавателни съда и 10 000 военнослужещи. Маневрите са планувани в акваториите на Средиземно, Северно и Охотско море, в Атлантическия и Тихия океан.

По-рано пресслужбата на Шести флот на Военноморските сили на Съединени американски щати заяви, че на 6 и 7 февруари в Средиземно море са се срещнали три ударни авиационни групи на страни от НАТО. Американските кораби са били предвождани от самолетоносача " Хари Труман ", френските - от самолетоносача " Шарл де Гол ", а италианските - от самолетоносача " Конте ди Кавур ". В състава на обединената ескадра на трите страни са били огромно количество бойни кораби и спомагателни съдове, както и корабни авиационни групи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР