Русия задържа през юли позицията си като най-големият доставчик на

...
Русия задържа през юли позицията си като най-големият доставчик на
Коментари Харесай

Русия остава най-големият петролен снабдител за Китай

Русия задържа през юли позицията си като най-големият снабдител на нефт за Китай – за трети месец, написа Reuters. Независимите рафинерии са нараснали покупките на съветски петрол, който западните компании към този момент не желаят. В същото време китайските търговци са понижили покупките от конкурентни снабдители, като Ангола и Бразилия.

Вносът на съветски нефт, в това число доставките, изпомпвани посредством тръбопровода „ Източен Сибир “ в Тихия океан и морските доставки от европейските и далекоизточните пристанища на Русия, възлиза на 7.15 милиона тона. Това е със 7.6% повече от преди година, демонстрират данни на Китайската генерална митническа администрация.

Все отново съветските доставки през юли, еквивалентни на към 1.68 милиона барела дневно (bpd), бяха под върха от май, близо 2 милиона bpd. Китай е най-големият покупател на нефт от Русия.

Вносът от втората в класацията – Саудитска Арабия – се възвърне предишния месец по отношение на юни, който беше най-слабият за повече от три години, до 1.54 милиона барела дневно, само че въпреки всичко малко под равнището отпреди година.

Вносът от Русия от началото на годината възлиза на 48.45 милиона тона, което е растеж от 4.4% по отношение на миналата година, като към момента изостава зад Саудитска Арабия, която е доставила 49.84 милиона тона, или 1% под равнището отпреди година.

Вносът на недопечен нефт в Китай през юли падна с 9.5% по отношение на година по-рано, като дневните размери бяха вторите най-ниски от четири години, защото рафинериите понижиха запасите, а вътрешното търсене на гориво се възвърне по-бавно от предстоящото.

Силните съветски покупки изтласкаха конкурентните доставки от Ангола и Бразилия, които спаднаха надлежно с 27% на годишна база и с 58%.

Митниците не оповестиха за импорт от Венецуела или Иран предишния месец. Държавните петролни компании заобикалят покупки от края на 2019 година от боязън да не попаднат във вторични наказания на Съединени американски щати.

Вносът от Малайзия, постоянно употребена като трансферна точка през последните две години за нефт с генезис от Иран и Венецуела, скочи със 183% на годишна база до 3.34 милиона тона, по отношение на 2.65 милиона тона през юни.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР