Русия ще засили ударите по украински складови бази, в които

...
Русия ще засили ударите по украински складови бази, в които
Коментари Харесай

Шойгу: Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна

Русия ще ускори ударите по украински складови бази, в които се съхраняват оръжия, доставяни от Запада, съобщи през днешния ден министърът на защитата Сергей Шойгу, съобщи Ройтерс.

В изявление пред представители на защитата Шойгу съобщи също, че Русия е " разсеяла мита за превъзходството на западните оръжия " и нейните сили са спечелили самодейността по продължение на 1000-километровия фронт.

Той разяснява и обстоятелството, че Вашингтон е подготвен да даде на Украйна нов пакет военна помощ на стойност близо 61 милиарда $ след гласуването му от Камарата на представителите в събота.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Киев скоро ще получи още ракетни системи с отдалечен обхват на деяние АТАКМС (ATACMS) като част от пакета. Представители на Съединени американски щати настояват, че помощта ще включва също доставки на муниции и прехващачи за системите за противовъздушна защита.

" Пропорционално на заканите, които съставляват Съединените щати и техните съдружници, ние ще продължим да подобряваме състава и структурата на въоръжените сили и да усилваме производството на най-популярните оръжия и военна техника ", съобщи Шойгу.

" Ще увеличим интензивността на офанзивите против логистичните центрове и базите за предпазване на западни оръжия ".

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР