Русия предупреди Франция, че ако президентът Еманюел Макрон изпрати войски

...
Русия предупреди Франция, че ако президентът Еманюел Макрон изпрати войски
Коментари Харесай

Русия предупреждава Макрон да не праща войски в Украйна

Русия предизвести Франция, че в случай че президентът Еманюел Макрон изпрати войски в Украйна, то те ще се трансфорат в законни цели за съветската войска. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Ройтерс.

Макрон провокира полемика през февруари, когато съобщи, че не изключва разполагането на сухопътни войски в Украйна в бъдеще. Френският водач предизвести, че в случай че Русия победи в Украйна, доверието в Европа ще бъде сведено до нула.

Макрон повтори тезата си и при започване на месец май, като заговори за изпращане на войски в Украйна, в случай че Русия пробие фронта.

Според Захарова френският президент изяснява тази си изразителност с желанието да сътвори някаква " стратегическа неустановеност " за Русия. Трябва да го разочароваме - за нас обстановката наподобява повече от сигурна, означи тя.

Ако французите се появят в зоната на спора, те неизбежно ще станат цел за съветските въоръжени сили. Струва ми се, че Париж към този момент има доказателство за това, уточни Захарова. По думите й Русия регистрира огромен брой френски жители измежду убитите във войната с Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР