Русия обяви в понеделник, че е започнала мащабни военни учения

...
Русия обяви в понеделник, че е започнала мащабни военни учения
Коментари Харесай

Идва ли ред на флота: Русия обяви учения в Балтийско и в Японско море

Русия разгласи в понеделник, че е почнала огромни военни учения в Балтийско и в Японско море.

Около 3500 бойци и до 40 кораба и подводници, както и 25 самолета вземат участие в ученията в Балтийско море, до момента в който Тихоокеанският флот ще практикува с 11 хиляди военнослужещи, 60 кораба и 35 самолета, оповестява съветската войска.

Ученията в Балтийско море, които ще продължат до 15 юни, целят възстановяване на бойната подготовка и приемане на на практика опит от командването и щаба в командването, оповестяват от Балтийския флот, като прецизират, че преди началото маневрите равнището на бойна подготвеност е нараснало до най-високото.

 Руски военни кораби в Севастопол часове наред били атакувани с дронове Руски военни кораби в Севастопол часове наред били атакувани с дронове

По-рано в понеделник Тихоокеанският флот разгласи началото на огромни учения в Японско и Охотско море, които ще продължат до 20 юни.

По време на маневрите военните " ще търсят и наблюдават макетни подводници на съперника, ще извършват бойни тренировки по надводни и въздушни цели с на практика ракетни и артилерийски стрелби ".

Съобщава се също, че по време на ученията военноморските тактически групи взаимно с морската авиация " ще отработят организацията на противовъздушната защита на корабните отряди, както и въпросите на организацията на тиловото обезпечаване на силите на море ".

От началото на войната точно съветският флот претърпя едни от най-унизителните загуби, измежду които - крайцерът " Москва ", и многочислени офанзиви против кораби на флота в Крим, в това число в централата - Севастопол.

Досега съветският флот, като се изключи Черноморския, има лимитирана роля във войната.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР