Русия е готова да разгледа сериозни предложения за мир с

...
Русия е готова да разгледа сериозни предложения за мир с
Коментари Харесай

Зеленски: Русия е атакувала Украйна с 300 ракети, с над 300 дрона и повече от 3200 бомби

" Русия е подготвена да прегледа " съществени " оферти за мир с Украйна, само че като се регистрира настоящата обстановка и нашите ползи в областта на сигурността ". Това сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова. " Езикът на шантажа, на заканите е недопустим за нас, " добави още тя.

Преди това обаче Захарова за следващ път съобщи, че с цел да бъде комплициран завършек на войната, би трябвало да се отстрани повода за нея. Тоест Украйна да се върне към корените си - неутрална страна, която не членува в никакво обединяване и не има нуклеарно оръжие. Агенция Ройтерс напомня, че Киев неведнъж е отхвърлял тези оферти на Москва.

Говорителят на Кремъл - Дмитрий Песков, подлага на критика изявления на президента на Франция - Еманюел Макрон и министъра на външните работи на Англия Дейвид Камерън.

Макрон, в изявление за списание " Икономист ", още веднъж не изключи в Украйна да бъдат изпратени военни като добави, че това може да се случи в случай че Русия направи пробив на фронта и в случай че от Киев изискат сходна поддръжка.

Според Песков желанията на френския президент са една " доста рискова наклонност ". При визитата си в Украйна английският посланик номер едно Дейвид Камерън съобщи, че Киев има право да употребява английските оръжия, които получава, както откри за добре и настоя, че страната има право да нападна цели на съветска територия. Според Песков думите на Камерън са " директна ескалация на спора ", която може да съставлява заплаха за " цялата европейска архитектура за сигурност ".

Руският боен министър - Сергей Шойгу, съобщи, че от началото на тази година Русия е съумяла да завладее 547 квадратни километра от територията на Украйна. По думите му украинската войска отстъпва по целия фронт.

По думите на президента Володимир Зеленски през април Русия е атакувала Украйна с 300 ракети от разнообразни типове, с над 300 дрона и повече от 3200 авиационни бомби.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР