Русе. По данни на Районната избирателна комисия (РИК) почти навсякъде

...
Русе. По данни на Районната избирателна комисия (РИК) почти навсякъде
Коментари Харесай

Проблем с машина за гласуване е възникнал в град Глоджево

Русе. По данни на Районната изборна комисия (РИК) съвсем на всички места на територията на област Русе изборният ден е почнал обикновено и всички изборни секции са отворени. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Русе . Към момента единствено на едно място в региона има проблем с машинния избор. Това стана ясно от извършен диалог сред заместител регионалния шеф Синан Хебибов и ръководителя на РИК Милена Хинкова. Става дума за секция 11, която се намира в град Глоджево, община Ветово. На място се намират техници, които откакто открият какъв е казуса ще уведомят РИК и след това ще се реши какво да се предприеме. Най-вероятно става дума за проблем с четеца на устройството. Секцията е с една машина. Само за информация в Глоджево има общо шест изборни секции, като всяка от тях е с по една машина. Избирателите там са 3 439. От РИК осведомят още, че досега се е наложила промяна на трима членове на секционните изборни комисии в региона.

Вече потеглиха и първите преносими секции в Русе за карантинирани поради ковид. Те са общо две. Припомняме, че ново заявление ще би трябвало да подават единствено гласоподаватели, сложени под карантина след 14 ноември. Препоръката е тези заявление да се подават непосредствено в общинските администрации, а не в Централната изборна комисия, с цел да се понижи оптимално времето за обработка на заявките.

Краят на днешния избирателен ден е разгласен за 20.00 ч. По изключение там, където има чакащи да гласоподават, изборният ден може да бъде продължен с още час, т.е. до 21.00 ч. От Районната изборна комисия напомнят още, че изборният развой ще премине при съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения. Влизането в секциите ще става с вярно сложена защитна маска, а жителите ще би трябвало да съблюдават разстояние от най-малко 1.5 метра между тях. Във всяка секционна комисия са раздадени нужните средства за стерилизация.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР