Румънската полиция разследва смъртта на 14-годишно момиче, задавило се с

...
Румънската полиция разследва смъртта на 14-годишно момиче, задавило се с
Коментари Харесай

Разследват смъртта на 14-годишно момиче, задавило се с желе в училище в Румъния

Румънската полиция проверява гибелта на 14-годишно момиче , задавило се с желе в учебно заведение в окръг Клуж (Северозападна Румъния), оповестяват румънските медии.

Педиатричната болница в град Клуж-Напока заяви през днешния ден, че момичето е умряло. Детето се намираше в интензивното поделение на болничното заведение и бе на апаратно дишане, откакто на 26 април се задави с желе и изпадна в безсъзнание.

Ученичката от село Гяка, окръг Клуж, бе откарана с хеликоптер на Мобилната работа за незабавна помощ (SMURD) след случая в гимназиалното учебно заведение предходната седмица.

След като се задавило, момичето е останало без въздух в продължение на половин час, тъй като учителите и съучениците й не знаели по какъв начин да й окажат първа помощ, отбелязва телевизия Диджи 24. Веднага след случая лекар Корина Думитру сподели, че на процедура желето се е залепило за трахеята и можело да бъде забелязано единствено с ларингоскоп. „ Методът на Хаймлих, изпълнен вярно, би могъл да я избави “, разяснява тогава доктор Корина Думитру.

Случаят провокира отвращение в публичното пространство, а министерството на образованието разгласи, че в учебните заведения ще бъдат въведени курсове за оказване на първа помощ .

Тъй като гибелта на момичето не е провокирана от заболяване, а от травматизъм , породен от усвояване на необичайно тяло, лекарите са уведомили полицията, а тя ще образува наказателно дело.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР