Румъния е държава, обвита в мистерии, странни явления, уникални археологични

...
Румъния е държава, обвита в мистерии, странни явления, уникални археологични
Коментари Харесай

10-те най-големи мистерии на Румъния – част 1

Румъния е страна, обгърната в мистерии, странни феномени, неповторими археологични открития и секрети. Тя е място, където артефактите от Античността оживяват, разказват ни странни ритуали и се губят следите на изчезнали тайнствени цивилизации. Ето и 10-те най-големи мистерии, които страната на граф Дракула ви предлага:

  1. Отпечатъците от Карпатите – в региона на Трансилвания в пещерата Ciur-Izbuc са открити човешки отпечатъци, които биха могли да трансформират прочита на историята. Тези отпечатъци съставляват най-старите такива в Европа, а може би и в света, настояват откриватели.

Възрастта за другите отпечатъци открити в Европа и по света са на не повече от 33 хиляди години.

Около 400 стъпки за първи път са открити в пещерата през 1965 година. Учените настояват, че те са на мъж, жена и дете, които са живели преди 10 000 до 15 000 години. Но радиовъглеродните измервания на костите, изкопани тъкмо под стъпките демонстрират, че Хомо сапиенс са живели там преди към 36 500 години, споделят антрополог Дейвид Уеб и сътрудниците му от университета в Пенсилвания.

Анализите на 51 от стъпките, които са останали неунищожени от пещерни откриватели и туристи демонстрират, че шест или седем лица, в това число и минимум едно дете, са влезнали в пещерата поради наводняване, оповестяват откривателите.

Тепърва учените ще откриват, може би кои са били тези хора и какво е станало с тях.

  1. Странните растящи камъни

Този необикновен геологичен феномен се назовава Румънските тровенти.

По своята същина те съставляват камъни с шуплест темперамент и се намират в Националния парк на Румъния, окръг Вълчи.

Местните от село Костеси имат вяра, че камъните са магични, тъй като са живи и растящи. Трудно бихме си показали камък да пораства, само че тези са неповторим геологичен феномен, основан на форми от пясък и цимент, споени и разрастващи се заради сеизмична интензивност от преди още 6 милиона години.

Всъщност, ядрото на образованията е от камък, а обвивката от пясък и цимент. При досег с вода, камъните се развъждат и порастват от 6-8 милиметра до колосалните 10 метра.

  1. Бронзовата Матрица

Матрицата е била открита през 2013 година и е била подложена на проучвания от експерти. Забележителният и скъп артефакт е открит след стихия, в корените на едно дърво в археологически обект Сармизеджетуса, Румъния.

Тази находка на датираната отпреди 2000 години бронзова матрица, завършена като хексагон е едно от най-мистериозните археологически открития в страната.

Матрицата е точно направена, доста комплицирана и единствена по рода си в Европа.

Според археолозите тази матрица е служела, като декоративно бижу от скъп метал, само че митологичните статуи по нея от Средиземноморския район са мощно завладяващи.

Може би предназначението на тази фина и изящна движимост е било надалеч по-важно и магическо?

  1. Ръкописът от Сибиу –

През 1961 година Дору Тодеричу, професор по просвета и технологии в Университета в Букурещ, попада на античен документ.

Ръкопис, написан от Конрад Хас (1509-1579), австрийски артилерийски офицер, шеф на артилерията на Сибиу сред 1550 и 1570г. и гражданин на град Сибиу в Румъния.

Документът с неповторимо наличие е датиран от времето на Античността и се състои от 450-страници история.Той разказва в елементи изстрелването на ракета в космоса през далечната 1555 година, което евентуално е било увенчано с триумф.

Така нареченият „ Ръкописът от Сибиу “  е оповестен за първи път през 1967 година в Румъния.

Древният документ на Конрад Хас към момента съществува и съставлява документално доказателство за изобретения, направени преди към 500 години.

Днес той може да бъде забелязан в музей Сибиу в Румъния.

  1. Планината Бузъу в Румъния – е колкото красива, толкоз и мистериозна.

В тази планина горите са свръхестествени. Те са изпълнени с пещери, ситуирани измежду дърветата, като повсеместен комплекс.

Повечето камъни и скали тук са изрисувани със странни надписи и изображения, неразшифровани и до през днешния ден.

Загадъчните надписи включват ансамбли от звезди и кръстове, чийто значение е незнайно.

Намерени са дърворезби и артефакти на незнайни досега същества!

Прочетете част втора – 10-те най-големи мистерии на Румъния – част 2 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР