Родителите не носят наказателна отговорност. Това заяви районният прокурор във

...
Родителите не носят наказателна отговорност. Това заяви районният прокурор във
Коментари Харесай

Прокурор за инцидента с детето на депутата Божанков: Родителите не носят наказателна отговорност 


Родителите не носят наказателна отговорност. Това съобщи районният прокурор във Велико Търново във връзка случая с детето на Явор Божанков.

Детето на депутата от ПП-ДБ е простреляло друго хлапе по време на ВИП празненство край Велико Търново, е произвело изстрела с военен револвер.

„ Това е било частно събиране по отношение на рожден ден. 15-16 души, измежду които и деца, които са си играели. Пистолетът е бил оставен в скамейка на двора. Имало е много деца, които са си играли и по отношение на тази игра е заимствуван изстрел. Няма лице с имунитет на депутат “, посочи прокурорът, представен от БЛИЦ.

Детето е към момента в болница, няма заплаха за живота. Собственикът на оръжието е бил и индивидът, който е чествал рожден ден в с. Арбанаси.

„ Собственикът на оръжието към момента не е дал пояснение, ще даде, откакто бъде арестуван. Той ще бъде арестуван. Законът планува наказване от 3 до 10 година “, сподели още прокурорът.

По-късно стана ясно, че притежателят на револвера е арестуван за 24 часа.

Районна прокуратура води следствие за това, че в село Арбанаси на 12 май е породена междинна телесна щета на малолетно дете и за това, че е държано огнестрелно оръжие. Не са взети ограничения за сигурност и не е съхранявано по плануваните по закона правила.

Наказанията са надлежно до 6 години затвор за първото и от 3 до 10 година затвор за второто закононарушение.

Работата по случая продължава.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР