Родители, лични лекари и дори учителите по физическо възпитание могат

...
Родители, лични лекари и дори учителите по физическо възпитание могат
Коментари Харесай

Д-р Влаев, ортопед, ще консултира във Варна пациенти с костна патология на гръбнака | Прегледите са на 8 декември в Аджибадем Сити Клиник Медицински център

Родители, персонални лекари и даже учителите по физическо образование могат да наблюдават за първите прояви на гръбначно деформиране при подрастващите. Колкото по-рано се виждат признаците и се потърси лекарска помощ, толкоз по-успешно е лекуването. Първите признаци може да настъпят още в ранна детска възраст, най-често – към 9-та година, изяснява доктор Евгени Влаев, ортопед-травматолог от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда от София. Той ще преглежда във Варна деца и възрастни с костна патология на гръбначния дирек. Консултите са на 8 декември 2023 година в на ул. „ Брегалница “ със записване на час.

Д-р Влаев реализира както открита, по този начин и миниинвазивна и артроскопска хирургия. Той има предпазена научно-образователна степен „ лекар по медицина “ с тематика, отдадена на хирургичното лекуване на сколиоза в детска възраст. 

„ Ако едното рамо на детето е по-повдигнато от другото, тогава родителите могат да го виждат. Промяната в стойката е позната също като „ признак на неприятно скроената поличка “ – облеклата стоят очевидно асиметрично. Болката в гръбначния дирек се появява по-късно “, споделя доктор Влаев. Според статистиката девойките страдат 8 пъти по-често от сколиоза от момчетата на тази възраст.

Причините за поява на сколиоза не са ясни, само че при подрастващите стойката е доста значима за развиването на опорно-двигателния уред. Пред компютъра не трябва да се стои повече от 45 минути – добре е да се става и да се прави оживление от време на време. Правилната стойка в седнало състояние е с подпрян, изправен тил, бедрата и гърбът би трябвало да са под 90 градуса. Спортът е значим фактор за профилактиката на гръбначни изкривявания във възрастта на напредък.

При подозрения за сколиоза от страна на родителите е належащо да се съветват с персоналния доктор или с ортопед, след което се вършат рентгенови фотоси. Ако се потвърдят подозренията, е нужна консултация със експерт, занимаващ се с това заболяване, с цел да се реши какво лекуване би трябвало да се предприеме.

„ При сколиоза се организира физиотерапия, Шрот-терапия, корсетолечение. Екипът на проф. Яблански в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда лекува оперативно тежките форми на това заболяване. Постигаме доста положителни резултати и при тежки деформации “, споделя доктор Влаев.

Ортопедът ще преглежда и възрастни с ортопедични проблеми. Прегледите във Варна са със записване на час на тел. 0700 33 900, 0892 20 20 80 и са единствено платени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР