Родена под огнения знак на Петела и с изригването на

...
Родена под огнения знак на Петела и с изригването на
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ! Невероятната история на българското бебе Аурора, което се роди, докато изригваше вулканът на остров Бали

Родена под огнения знак на Петела и с изригването на вулкан - по този начин е орисано едно малко, българско момиченце, което се появява на бял свят на един от най-райските острови в света - Бали.



Малката Аурора е чакано бебе в фамилията на Петя Белевска и брачна половинка й - индонезиеца Деде. Бабата е Ирина Белевска, която живее на острова от години. Тя и брачният партньор й са повече известни като неофициалните посланици на България в Бали, а къщата им е тъкмо като дома на Странджата и когато и да е е отворена за сънародници. Дори и по време на изригването на вулкана Агунг там гостуват българи и те стават очевидци на насладата на фамилията.



Ето по този начин наподобява апартаментът, в който раждат дамите в една от най-престижните лечебни заведения
на Бали - Роял хоспитал


Петя стартира да ражда малко преди да изригне самият вулкан. По пътя към болничното заведение тя и околните й стартират да чуват екот. Буквално час преди момиченцето да се появи на бял свят, вулканът стартира да изригва.

" Петя попита лекаря, който я израждаше, какво ще вършат, а той отговори - ние с теб оставаме тук, имаме значима работа, напъвай!!! ", споделя пред БЛИЦ щастливата баба Ирина Белевска. Така със стихията на бял свят се появява дребната Аурора.


Щастливата баба с внучката Аурора

На остров Бали имат вяра, че всяко дете се появява орисано и постоянно търсят знамения в това, което се случва към неговото идване на света. Затова и в болничното заведение виждат неслучайно предсказание в това, че момиченцето се ражда с изригването на вулкан дружно с огнения си знак.

" Дадоха ни плацентата на детето и ни посъветваха да я хвърлим в океана, с цел да може водата да потуши огъня и да уталожи малко пристрастеностите, орисани за Аурора още с нейната поява ", споделя Ирина Белевска и изяснява - " При индонезийците традицията е или плацентата да се зарови в земята, или да се върже за свещено дърво или да се хвърли в океана. "



Така фамилията съблюдава ритуала и отива до храма Танах Лот - една от най-значимите забележителности на остров Бали, който се извисява посред самия океан. За този храм се има вяра още, че е защитаван от змиите, а до него може да се стигне единствено по време на отлив, когато водата се отдръпва и като в алегория се появява просек към храма.

" Пуснахме блага на водния господ и дружно с глиненото съдче, в което беше поставена я пуснахме в океана ", спомня си Ирина Белевска.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР