Родена на 4 май 1965 г. в Кюстендил, Мая Манолова

...
Родена на 4 май 1965 г. в Кюстендил, Мая Манолова
Коментари Харесай

Кандидатът: Мая Манолова

Родена на 4 май 1965 година в Кюстендил, Мая Манолова е трето потомство правоприемник на „ червената” концепция. Учи британски и съветски в локалната гимназия „ Неофит Рилски”.

В биографичната информация, която сама разгласява на формалната си „ Фейсбук” страница, отбелязва, че през 1988 година е приключила история в „ Институт Молодежи “ – Москва. Любопитен подробност от историята на сегашния Московски Хуманитарен университет е, че преди основаването му през 1944 година като Централна комсомолска школа на Съветския съюз, две години там се обитава Централната женска школа за снайперистка подготовка.

Година след завръщането си от Москва, Манолова става член на Българска комунистическа партия. Завършва стопанска система и право в УНСС, а през 1998 година става практикуващ юрист. За първи път е определена за народен представител преди 14 години от квотата на Българска социалистическа партия в родния ѝ Кюстендил.
Снимка: БГНЕС
През годините е наричана „ острие “ и „ мъжко момиче “ поради пиперливия ѝ език.

Костинброд

През пролетта на 2013 година, в деня за размисъл за парламентарните избори, една полицейска акция раздруса страната. В ефира на несъществуващата през днешния ден ТВ7 бъдещият тогава политик Николай Бареков декларира, че е бил кръстосан опит за имитация на 10% от гласовете.

След утихването на нервността стана ясно, че сигналът към службите за бюлетините в склада на печатница „ Мултипринт “ в Костинброд е подаден точно от Мая Манолова.
Мая Манолова призна, че тя стои зад сигнала за бюлетините на " Мултипринт " "При състояние, че имах информация, за какво да не подам сигнал ", съобщи тя.
„ Беше предотвратена гигантска операция на изборите с задържаните 480 хиляди бюлетини “, декларира и самата тя.
Снимка: БГНЕС
Две години по-късно, делото беше дефинитивно прекъснато, без въобще да бъдат повдигани обвинявания за манипулиране на изборите и без да бъде потвърдено каквото и да е нарушаване на закона.

Орешарски

След изборите, белязани от така наречен " спекулация ", на власт пристигна кабинетът Орешарски, а Мая Манолова стана заместник-председател на Народното събрание. Словесни конфликти с ГЕРБ не липсваха, само че комфортът в зам.-шефския стол на Народно събрание не продължи дълго.

До края на 42-то Народно заседание се стигна, откакто за ръководител на Държавната организация за национална сигурност беше определен 32-годишният по това време народен представител от Движение за права и свободи и неофициален към оня миг медиен притежател Делян Пеевски, чийто остарял „ Опел “ се трансформира в знак на скромното му битиe на някогашен следовател в стопанския отдел на столичното разследване.
Снимка: Ладислав Цветков
В горещото лято на #ДАНСwithme на Бузлуджа Мая Манолова сподели, че е подготвена да пази кабинета... като се появи с изрязан червен потник с надпис „ Шанс за Орешарски “.
Делян Пеевски стана началник на ДАНС Няма да има почистване на сметки, сподели новият ръководител
Един въпрос обаче продължи да търси своя отговор - На смешка или не, Мая Манолова единствена даде безапелационен отговор: „ Аз предложих Пеевски! Е, и?! “.
Снимка: БГНЕС
Мая Манолова, която през днешния ден избира да бъде възприемана като цивилен претендент, назова гражданските митинги през лятото на 2013 г… „ платени “. И провежда срещи… с определени протестиращи.

А през днешния ден... цивилен претендент

„ Вярващата християнка “, както сама се разказва кандидатката за кмет на столицата, през днешния ден гради облик на надпартиен претендент, непосредствен до всички.
Инициативен комитет издига Мая Манолова за кмет на София Членовете му досега са 65 души, измежду тях са режисьори и артисти
Включително и младите.

По-паметливите фенове на музиката в България обаче, ще си спомнят, че не толкоз от дълго време, участници в акцията ѝ отправяха послания, които не съответстват изцяло с християнските фамилни полезности.



Рапърът Криско е образец за това.
Снимка: Ладислав Цветков
Мая Манолова ще бъде запомнена още с поправката „ Ванко 1 “ (по името на различен рап реализатор от към този момент не толкоз близкото минало – б.р.), понижила доста наказването за сводниците, новия Изборен кодекс и неподправеното женско наличие в родния политически живот.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР