РИОСВ - Пловдив и СНЦ Зелени Балкани пуснаха на свобода

...
РИОСВ - Пловдив и СНЦ Зелени Балкани пуснаха на свобода
Коментари Харесай

Спасени при спецакция птици са пуснати на свобода край Стара Загора

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив и Сдружение с нестопанска цел " Зелени Балкани " пуснаха на независимост птици от предпазени типове в региона на Спасителния център за диви животни в Стара Загора , откакто влезе в действие предписание на Окръжен съд - Пловдив. Това оповестяват от районната ревизия.

Дивите птици са били избавени при полицейска интервенция при започване на годината в Пловдив от взаимен екип с представители на екоинспекцията и Шесто районно управление (на МВР) към ОДМВР - Пловдив.

Установено е, че гражданин на града е отглеждал животните в дома си. Открити са кафези с екземпляри от типовете щиглец, нормално конопарче и брезова скатия. Птиците са били предадени за развъждане и отговорно бранене на Спасителния център за диви животни в Стара Загора като материални доказателства до привършване на следствените дейности. Там те са били отглеждани при подобаващи условия.

В хода на извършената правосъдна процедура обвиненият се е признал за отговорен в незаконно владеене на 24 екземпляра от предпазени типове от дивата фауна. Наложена му е санкция в размер на 1000 лв..

Всички форми на съзнателно хващане, владение, преместване, транспортиране, изнасяне зад граница, търговия или замяна на взети от природата екземпляри от предпазени типове е закононарушение, напомнят още от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив.
 Полицията откри 54 предпазени типове птици в столично жилище
Полицията откри 54 предпазени типове птици в столично жилище

По случая е арестуван 21-годишен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР