Риба, която се смяташе за изчезнала, беше открита в река

...
Риба, която се смяташе за изчезнала, беше открита в река
Коментари Харесай

Риба, смятана за изчезнала, беше открита в река Тигър в Югоизточна Турция

Риба, която се смяташе за изчезнала, беше открита в река Тигър в Югоизточна Турция. Екип от учени е забелязал застрашената от изгубване леопардова мряна по време на научно пътешестване по река Тигър, оповестява новинарският уебсайт „ Хаберлер “.

Леопардовата мряна (Luciobarbus subquincunciatus) е тип риба, срещан в реките Тигър и Ефрат и е измежду 10-те най-издирвани от учените риби в света. Тя е била забелязана във водите край югоизточния окръг Сиирт за последно през 2012 година Леопардовата мряна е известна измежду локалното население като „ риба командос “. Характерно за нея е, че има огромни кръгли петна по перките, главата и тялото си. 

„ Откриването още веднъж на типа е прелестно за биологичното развиване в страната ни “, е декларирал министърът на земеделието и горите Ибрахим Юмаклъ, представен от " Хаберлер ", като е добавил, че са взети нужните ограничения за попречване на риболова на редкия тип и за увеличение на неговата популация.

" Откритата от учените рядка риба ще ни даде информация за региона, в който живее типа, за неговите морфологични характерности и репродуктивно държание " е споделил още Юмаклъ.

Министърът е поздравил учените на Регионалната дирекция по риболовство и аквакултури в окръг Шърнак, както и членовете на Факултета по ихтиология на университета „ Реджеп Тайип Ердоган “, които са съдействали за откриването на редкия тип. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР