Резултатите от изборите за 49-о НС задават редица възможности –

...
Резултатите от изборите за 49-о НС задават редица възможности –
Коментари Харесай

`Десислава Атанасова: С вота си българските граждани показаха, че политическата криза не може да бъде решена само от една формация

Резултатите от изборите за 49-о Народно събрание задават редица благоприятни условия – както за излаз от политическата рецесия, по този начин и за затъване в нея. С вота си българските жители демонстрираха еднопосочно, че политическата рецесия не може да бъде решена единствено от една групировка, партия или коалиция, съобщи от парламентарната естрада Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, която е най-голямата в новото Народно заседание.

„ Общото в тези резултати, които обрисуват ясно разграничителни линии в българското общество, е, че демонстрират единствения излаз от актуалната обстановка. И той е вероятен, единствено в случай че с взаимно почитание сред партиите се реализират допустими взаимни отстъпки, единодушие по стратегически значимите въпроси за страната и дейно възобновяване на политическия разговор. Всеки, който не се съобрази с тези резултати, с тези констатации, ще загуби не просто гласоподаватели, само че и вероятност за дълготрайно положително присъединяване в политическия и публичен живот на страната “, предизвести Атанасова.

„ Ние от ГЕРБ-СДС знаем от опит, че най-трудната борба в политиката е борбата със самия себе си – със личното си его, със личните си илюзии и със личните си дефекти. Тази борба е надалеч по-важна от конюнктурните с настоящия политически конкурент, тъй като е решаваща за дълготрайните вероятности пред всяка политическа мощ “, сподели още тя и акцентира:

„ Ние сме подготвени не просто да беседваме с всяка една от партиите, които българските жители са изпратили в Народното събрание, само че и да се съобразим с другите мотив. Тук сме не да разширяваме публичните разломи и да отваряме нови рани в тъканта на нацията. А да дадем съответна политическа форма на разбирането, че можем не просто да живеем дружно, само че и дружно да реализираме триумфи за цялото българско общество “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР