Ревността е сложна защитна реакция, която може да възникне, когато

...
Ревността е сложна защитна реакция, която може да възникне, когато
Коментари Харесай

Ефективни начини за справяне с ревността при децата

Ревността е комплицирана защитна реакция, която може да възникне, когато човек усеща опасност за скъп обект или връзка. Ревността при децата нормално поражда, когато любовта и привързаността на родителите се разделят с появяването на брат или сестра. Очарователно е, че ревността при децата нормално се свързва повече с майката, защото доста дребни деца са склонни да бъдат по-близо до майката.

Ревността е постоянно срещана страст при децата, макар че е една от най-неприятните страсти, които те могат да изпитат. Емоцията се поражда от страха да не изгубят любовта и вниманието на своите родители и възпитатели. Тя може също по този начин да провокира яд, безпокойствие или засегнатост към други братя и сестри. Освен това децата могат да имат чести различия или да се карат, в случай че ревнуват от брат или сестра или от другар.

 6 скъпи качества, които да предадете на децата си

Ефективни способи за справяне с ревността при децата

1. Превърнете завистта в упоритост

 ревността Ефективни способи за справяне с ревността при децата фотография: pinterest

Пренасочването на завистта на детето ви към позитивен канал е превъзходен метод да намалите отрицателните му усеща. Например, в случай че детето ви е тъжно, тъй като негов другар е получил положителни оценки, можете да го насърчите и мотивирате да учи по-усърдно и да изкара по-добри оценки. След като детето ви се захване с опита да учи, то няма да се концентрира върху това по какъв начин да изпревари някого. Те ще пренасочат вниманието си в вярната посока и могат автоматизирано да преодолеят възприятието си за некомпетентност. Превърнете завистта в упоритост, с цел да се справите с ревността.

 

 

2. Слушайте деликатно детето си

 ревността Ефективни способи за справяне с ревността при децата фотография: pinterest

В множеството случаи ревностното и завистливото държание се корени надълбоко в нас. Те имат съответен проблем или угриженост, които стоят зад такова държание. Поговорете с детето си и узнайте повода, заради която то завижда на избран човек или е недоволно от избрана обстановка, и по-късно го изслушайте. Възможно е да има случаи, в които детето ви да има по-ниско самочувствие и убеденост. То може да не е задоволително решително в своите позитивни страни, което може да го накара да отключи ревността.

3. Четете от класиката

 ревността Ефективни способи за справяне с ревността при децата фотография: pinterest

Класическите приказки и басни съдържат доста морални послания и даже да не ги подчертавате, детето ви ще се поучи от тях по време на решаващите стадии от своето развиване. Превърнете четенето преди лягане в ежедневна рутина. Набавете на детето си повече книги с морални послания, в които се приказва за качества като това да бъдеш потребен, грижлив и да имаш положителни планове. Това ще помогне на детето ви да разбере, че това, което прави, не е вярно. Така ще се справите с ревността му.

 

 

 

4. Обяснете с образци

Друг превъзходен трик, с който да наблегнете значимостта на позитивните усеща към всички, е да дадете образец със себе си. Правете похвали на другите за възприятието им за комизъм, положителното им държание или друго качество, което могат да имат. Бъдете демократични в сходни похвали пред детето си. Така ще се справите с ревността му.

5. Научете детето си на значимостта на шерването

 ревността Ефективни способи за справяне с ревността при децата фотография: pinterest

Децата са склонни да таят завист към други деца без причина. Ако казусът е подобен, научете дребното си дете на значимостта на шерването и грижата. Това ще им помогне да отстранен всякаква неустановеност и да се оправят с ревността. Рано или късно ще откриете, че детето ви се радва на компанията на дете, на което в миналото е завиждало.

6. Въздържайте се от съпоставения

Не сравнявайте едното дете с другото, защото това ги обезценява. То може да развие дълготрайни напрежения. Тези съпоставения ще накарат децата да заключат, че „ Ти ги обичаш повече от мен “ или „ Ти ги смяташ за по-добри “. Никога не сравнявайте учебните работи, отчетите и резултатите от тестванията на едно дете с неговите братя и сестри или другари. Те няма да оказват помощ на детето ви да работи по-усърдно. Вместо това подхранват негодуванието у тях.

С тези трикове ще се справите с ревността при детето.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР