Ревизираната оферта на Microsoft за закупуване на Activision Blizzard, създател

...
Ревизираната оферта на Microsoft за закупуване на Activision Blizzard, създател
Коментари Харесай

Microsoft получи зелена светлина да купи производителя на Call of Duty и World of Warcraft за 69 милиарда долара

Ревизираната оферта на Microsoft за закупуване на Activision Blizzard, основател на Call of Duty, World of Warcraft и други известни игри, беше утвърдена от Органа за конкуренция и пазари на Обединеното кралство.

По този метод е отстранена и последната спънка пред приключването на договорката, оценена на 69 милиарда $.

То е извършено измежду голяма група деца

Органът за защита на конкуренцията съобщи, че договорката е дала отговор на опасенията, откакто бе блокирана първичната оферта. Зелената светлина бележи кулминационната точка на съвсем двугодишна битка за обезпечаване на най-голямото усвояване в игралната промишленост.

Но макар утвърждението на поглъщането, Органът за защита на конкуренцията подлага на критика държанието на Microsoft.

Защо е значимо за децата да извайват букви с писалка? Разговор с логопеда Милка Игнатова

„ Новите условия на договорката няма да разрешат на Microsoft да ограничи конкуренцията в игрите в миг, когато този пазар едвам набира скорост, и ще поддържа конкурентни цени и услуги за английските консуматори “, се споделя в известие на регулатора.

Съгласно модифицираната договорка Microsoft ще трансферира правата за разпространяване на игрите на Activision на конзоли и компютри в облака на френския издател на видеоигри Ubisoft.

Но макар че е направена отстъпка, Microsoft към момента ще управлява игри като Call of Duty, World of Warcraft и Candy Crush, които ще обезпечат на компанията големи доходи.

Microsoft се съгласи да закупи Activision Blizzard за 68,7 милиарда $ през януари 2022 година. Тази договорка повдигна доста въпроси измежду регулаторите – на първо място те бяха загрижени за наличността на игри Activision за съперниците на Microsoft на пазара за услуги за стрийминг на игри. По-специално Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати се опълчи на договорката. По-късно обаче американски съд позволи договорката, отказвайки да поддържа настояването на регулатора. Европейската комисия също към този момент утвърди договорката – тя беше удовлетворена от предлагането на Microsoft да подписа лицензионни съглашения за игри на Activision с други услуги за игри.

Пламъците са зародили по време на огромните митингите

В резултат, английският регулатор се оказа единствената спънка пред договорката. През април той блокира договорката. Оттогава Microsoft се опита да промени изискванията си, с цел да отстрани претенциите на надзорния орган. Настоящият вид беше създаден през август, а в края на септември регулаторът даде авансово единодушие за договорката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР