Рецепта за еклери с форма на лебеди Това е най-добрата

...
Рецепта за еклери с форма на лебеди Това е най-добрата
Коментари Харесай

Рецепта за еклери с форма на лебеди – много красиви

Рецепта за еклери с форма на лебеди

Това е най-хубавата рецепта за еклери, а в случай че желаете да извършите лебедите и имате своя лична рецепта за еклери, просто пропуснете първата част и преминете напряко към процеса на подготовка на лебедите.

Необходими съставки:
Използвайте чаша от 180 мл.
1 чаша вода
½ чаша олио
1 щипка сол
2 чаени лъжички бакпулвер
1 чаша брашно
3 яйца

За крема:
600 мл. мляко
2 ванилови пудинга
2 супени лъжици нишесте
1 ванилова захар
100 гр. захар
140 гр. масло + 60 гр. пудра захар
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Кипнете водата, прибавете щипка сол, олио и прибавете брашното, след което варете при непрестанно безредие, до момента в който тестото стартира да се отделя от стените под формата на топка.

 Рецепта за еклери с форма на лебеди - доста красиви

След това оставете тестото да се охлади. Добавете две чаени лъжички бакпулвер, след което постепенно разбъркайте с миксер и прибавете едно яйце. Разбъркайте хубаво преди да добавите идващото яйце и най-после третото яйце, до момента в който се получи хубава примес.

Напълнете шприца, след което изстискайте еклерите в тава, покрита с хартия.

Печете в авансово загрята фурна на 200 градуса за към 15 минути. След това изключете фурната и ги оставете за още няколко минути.

Отрежете горната част на охладените еклери, а долната част дано бъде по-дебела.

За крема: Смесете пудингите с ваниловата захар, нишестето и малко мляко, с цел да се получи гладка примес без бучки, а останалото мляко сложете на огъня да заври. Сварете пудинга, като бъркате непрестанно, до момента в който се сгъсти, след което дръпнете крема встрани, с цел да изстине (разбърквайте понякога, с цел да не се образува коричка).

Смесете маслото с 60 гр. пудра захар, след което последователно прибавете студения крем и разбъркайте добре.

Напълнете всеки еклер с крем, покрийте с отрязаната част и поръсете с пудра захар.

Еклери лебеди
Необходими съставки:
обичаната ви рецепта за еклери
бита сметана или крем по ваш усет
пудра захар

Приготвяне:
За да извършите лебедите ви трябват две тави, покрити с хартия за печене. Най-добре е да нарисувате върху листа хартия първо врата, който е под формата на буквата “S ”. Височина на врата е 8 см.

В сладкарски плик сложете дюза с 3 мм. отвор, по-късно сложете 3-4 супени лъжици от тестото и следвайте начертаната линия, като изстискате отмерено от тестото по очертанията на буквата. В горния край изстискайте топченце, с цел да оформите клюна.

Направете повече букви, ако някои се счупят. Внимателно намажете с разрушено яйце и печете в авансово загрята фурна на 190 градуса за към 15 минути.

Във втората тава ще изпечете тялото. Също по този начин върху хартията нарисувайте тяло с форма на сълза с дължина 7,5 см.

Поставете дюза с отвор от 1 см. в сладкарската торбичка. Изстисквайте тестото, като започнете от най-широката част, с широчина 2,5 см. в горната част, по-късно постепенно се спуснете, с цел да образувате сълза, до момента в който достигнете дължина 7-7,5 см.

Намажете с яйце и печете за 30-35 минути на 190 градуса до златисто жълто. Фурната не би трябвало да се отваря до самия завършек на печенето, както при всички останали еклери, с цел да не спадне тестото. Шията и тялото би трябвало да бъдат изцяло охладени.

Разрежете охладеното тяло с изострен нож, тъй че основата да е 2/3, а горната част да е 1/3. Отрежете върха доста деликатно с изострен нож на половина, с цел да получите крилете.

Сега направете лебедите: най-добре е да употребявате нормализирана сметана ( в която сте добавили желатин), с цел да напълните лебедите.

Вижте още: Пудинг бисквити с неудържим усет – подготвени за 10 минути

Ако желаете да сервирате лебедите незабавно, може да ги напълните с крем и да добавите вратовете, преди сервирането (те попиват влагата от крема и могат да паднат, в случай че стоят по-дълго време). С бита сметана вратовете стоят през целия ден, без да паднат. Напълнете тялото, деликатно поставете шията и прибавете крилата.

Поръсете пудра захар преди сервиране.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР