Решението на международната федерация по лека атлетика World Athletics (WA)

...
Решението на международната федерация по лека атлетика World Athletics (WA)
Коментари Харесай

Решението за награден фонд в леката атлетика създаде полемика сред другите организации

Решението на интернационалната федерация по лека атлетика World Athletics (WA) да разгласи награден фонд за медалистите на Олимпийски игри опонира на олимпийския дух и солидарността сред управителните органи на отделите спортове, безапелационни са от Международния колоездачен съюз (ЮСИ).

Леката атлетика е първият спорт в историята на Олимпийските игри, който ще има награден фонд. През предходната седмица президентът на WA Себастиан Коу съобщи, че всеки златен медалист ще бъде възнаграждаван с по 50 хиляди щатски $.

Това решение изненада останалите федерации.

" Наистина имаме вяра, че това опонира на олимпийския дух. Това нещо не е било дискутирано с никого, а трябваше да бъде. Просто беше оповестено. Да следваш олимпийския дух, това значи да споделяш с допустимо най-вече хора, а не да даваш пари единствено на най-хубавите ", съобщи президентът на ЮСИ Давид Лапартиен, представен от организация Ройтерс.

" Трябва да се мисли за бъдещето. Уважавам решението на WA, само че на Олимпийските игри значими са всички спортове. Щеше ми се да го бяха разискали с нас, тъй като тези неща постоянно имат последици ", съобщи президентът на гребната федерация World Rowing Жан-Кристоф Роланд.

Лекоатлетите са на противоположното мнение и одобряват наградния фонд, който ще бъде в размер на 2.4 милиона $. Те ще бъдат разпределени сред 48 златни медалисти в Париж.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР