Решаването на проблемите не става с протести и скандали, а

...
Решаването на проблемите не става с протести и скандали, а
Коментари Харесай

Хампарцумян: Решаването на проблемите не става с протести и скандали

Решаването на проблемите не става с митинги и кавги, а с институционално създаване и правила. Бихме могли да помогнем в основаването на инструментариума за решение на проблемите. Това сподели финансистът Левон Хампарцумян в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Важно е проблемите да бъдат осъзнати, дефинирани и намиране на верните принадлежности за решение.

Според него меморандумът на ПП-ДБ е опит да се вкара разсъдък в процеса на ръководство.

„ Тези хора, които през днешния ден са в политиката и имат основни позиции в стопанската система на България, са хората, които би трябвало да седнат и да се схванат какво вършим. Българската политика и политическият живо не е мач „ Левски " - ЦСКА. По-сложно е, би трябвало да се откри салдото сред общите ползи ", съобщи Хампарцумян.

Ако сливането на Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници " се направи с явен проект и визия за работа, ще има позитивен резултат, счита финансистът. „ Ако не - ще докара до в допълнение закъснение, може и да се влошат нещата. Дяволът е в детайлите, по какъв начин то ще бъде осъществено. Трябва да се създадат грамотни трансформации, само че те би трябвало да получат и политическа поддръжка - тежка задача. Но в случай че в цялата работа отново се намеси човешкият фактор и мафиотизирани кръгове, които крадат Данък добавена стойност, ще бъде по-трудно. Колкото по-сложна е една система, толкоз по-лесно се намират способи да се злоупотребява. Опростяването на системата би трябвало да докара и до понижаване на този престъпен капацитет ", разяснява Хампарцумян.

Ниският стопански напредък на България е резултат от подобаваща капиталова среда за непознати вложители и високият % младежи, които учат, нито работят, изясни финансистът.

Българска национална телевизия, „ Денят стартира с Георги Любенов "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР