Републиканец номер едно в Конгреса на САЩ Майк Джонсън дойде

...
Републиканец номер едно в Конгреса на САЩ Майк Джонсън дойде
Коментари Харесай

Майк Джонсън подкрепи Доналд Тръмп в съда: Делата срещу него са политически мотивирани

Републиканец номер едно в Конгреса на Съединени американски щати Майк Джонсън пристигна за днешното правосъдно съвещание по делото против Доналд Тръмп за пазаруване на мълчанието на някогашна актриса от филми за възрастни за интимна връзка сред нея и някогашния президент. Джонсън повтори тезата на съпартиеца си, че четирите каузи против Тръмп са политически стимулирани и целят да попречат на връщането му в Белия дом, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Това са политически процеси и те са срам. Това е интервенция в изборите ", сподели ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати пред кореспонденти пред съда, употребявайки същата лексика като Тръмп, който назовава делата против себе си лов на вещици и фарс. " Никой, който гледа обективно, не би могъл да отхвърли, че правосъдната система в нашата страна се употребява като инструмент против Доналд Тръмп. "

Другите три каузи против Тръмп са за опит за непозволено превръщане на резултата на президентските избори през 2020 година и нерегламентирано предпазване на класифицирани материали от републиканеца след края на мандата му. Тръмп не се признава за отговорен по нито едно от обвиняванията.

Джонсън е най-високопоставеният представител на партията си, явил се дружно с Тръмп в правосъдната зала в Ню Йорк, където той е съден по обвиняване, че през 2016 година е прикрил по непозволен метод заплащане към звезда от филми за възрастни, с цел да купи мълчанието ѝ за интимни връзки сред тях, защото сходна неуместна информация е могла да нaнесе имиджови вреди на предизборната му акция за Белия дом същата година.

Сътрудник на Джонсън, сподели, че ръководителят на Камарата на представителите е изслушал показанията в препълнената правосъдна зала от помещение в постройката на съда, употребявано от публицистите да наблюдават съвещанията на видеоекрани.

Съпартийците на Тръмп, както от Камарата, по този начин и от Сената, започнаха да идват в правосъдната зала в Ню Йорк едвам през последните дни, откакто някогашният президент се оплака от липса на поддръжка от последователите си. Тръмп изясни това неявяване на проведени прояви към съда в негова поддръжка с ограниченията за сигурност в региона, макар че да вземем за пример улиците към съда остават отворени за придвижване.

Тръмп, чието мнение има огромна тежест измежду републиканците в Конгреса, оказа значима поддръжка на Джонсън при опит той да бъде свален от председателския пост в Камарата. Начело на тази офанзива против него застана Марджъри Тейлър Грийн, която е представител на републиканците и член на Камарата и е известна с радикалните си възгледи по някои въпроси.

Миналата седмица Камарата отхвърли с внушително болшинство импортираното от нея предложение Джонсън да бъде отхвърлен от служба.

Наскоро Джонсън придвижи за разглеждане в пленарна зала законопроект, изискващ да се потвърждава американско поданство при регистрирането на гласоподавателите за присъединяване в президентските избори - отзвук от неподкрепените с обстоятелства изказвания на Тръмп, че мигрантите, които пресичат нелегално границата с Мексико, ще гласоподават на вота за Белия дом през ноември.

Председателят на Камарата, който е закостенял християнин и постоянно подлага на критика нравствения крах на Съединени американски щати при присъединяване си в предизборни прояви за набиране на финансови средства, беше нападнат поради решението си да се яви в съда, защото делото против Тръмп за парите против безмълвие се основава на изказвания за невярност и извънбрачна връзка.

" Трябва да призная, че съм сюрпризирана от решението на ръководителя Джонсън да поддържа клуба на " изневеряващите на жена си с порнозвезда ". Излиза, че той не държи много-много на това да научи на морал нашата юноша ", написа в обществената мрежа " Екс " Лиз Чейни, някогашен съпредседател от страна на републиканците на комисията на Камарата на представителите за следствие на събитията към щурма на Капитолия от 6 януари.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР