Рекордните 120 научни доклада бяха представени от студенти на Студентската

...
Рекордните 120 научни доклада бяха представени от студенти на Студентската
Коментари Харесай

120 научни доклада бяха представени от студенти на Студентската научна сесия „Наука в бъдещето в ТУ – Варна

Рекордните 120 научни отчета бяха показани от студенти на Студентската научна сесия „ Наука в бъдещето " в Технически университет – Варна

Традиционната Научна сесия на студентите „ Наука в бъдещето “ в Технически университет – Варна беше публично открита на 25 април 2024 година Сесията стартира с одобрение от проф. доктор Драгомир Пламенов, ректор на университета, който показа: „ Радвам се, че възвръщаме традицията след пандемията и още веднъж организираме Студентската научна сесия с огромен интерес и растеж в броя на участниците – 119 с 120 отчета тази година, в 10 секции. Моите мемоари за този конгрес са от първото му издание и се веселя, че просъществува с помощта на студентите и с поддръжката на Община Варна. Успех на всички участници!

След формалното разкриване, ректорът на ТУ – Варна и доцент доктор Цена Мурзова, началник на катедра „ Индустриален дизайн “, откриха изложбата на секция „ Индустриален дизайн ” в изложба TUV към Техническия университет – Варна. Студенти от разнообразни курсове и специалности в катедрата показаха своите планове: осветителни тела, книги, бутилки и други. Изложени бяха рисунки с разнообразни техники на обрисуване като туш, графика, акрил и други, а на студентите им бяха връчени грамоти за присъединяване.

Презентирането и отбраната на научните разработки от студенти в другите секции продължи над 4 часа, а в края на деня се състоя и формалното закриване. Проф. Пламенов, ръководителят и зам.-председателят на Студентския съвет имаха удоволствието да наградят студентите с най-хубавите от предпазените отчети пред другите комисии.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР