Рекордите на Уолстрийт идват по вече познатата формула за растежа

...
Рекордите на Уолстрийт идват по вече познатата формула за растежа
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Рекорди на фона на страховете от балон

Рекордите на Уолстрийт идват по към този момент познатата формула за растежа на показателите през последната една година – производителите на чипове нарастват, след тях нагоре се движат софтуерните акции и те съумяват да избутат S&P 500 нагоре даже и при относително слабия сезон на корпоративните доклади. Две трети от съставените елементи на показателя към този момент разгласиха доклади за четвъртото тримесечие и те демонстрират съвсем 3% напредък на облагите по отношение на година обратно.

Финансовите резултати порастват доста по-бавно, в сравнение с цените на акциите. Затова се връщат и страховете, че дот-ком балона се повтаря. Най-големият риск пред фондовия пазар през идната седмица са данните за инфлацията. Ако показателят на потребителските цени не продължи да понижава, ще забележим и преоценка на упованията за намаление на лихвите. И в случай че нивото на лихвите не се отразява значително на огромните софтуерни компании, множеството от останалите компании усещат отрицателните резултати.

Последните стопански вести не демонстрират нуждата от незабавно събаряне на лихвата. Интерес ще провокират данните за търговията на дребно през януари, тъй като през декември беше регистрирано 6% покачване на годишна база. Те са знак за вътрешното търсене и утежняването им при започване на новата година ще е знак, че стопанската система последователно се забавя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР