Рекорден студ при минус 52,3 градуса в Китай. Китайските метеорологични

...
Рекорден студ при минус 52,3 градуса в Китай. Китайските метеорологични
Коментари Харесай

Рекорден студ при минус 52,3 градуса в Китай

Рекорден мраз при минус 52,3 градуса в Китай. Китайските метеорологични управляващи възобновиха оранжевата паника за студена вълна, най- сериозното предизвестие в китайската тристепенна система за предизвестие, защото предвиждат огромни спадове на температурата в множеството елементи на страната.
Според държавните медии температурата, записана през вчерашния ден, неделя, в град Туерхонг в окръг Фуюн е била най-ниската от началото на записите в западния район Синдзян, като е била записана минус 52,3 градуса по Целзий – под ниската температура -51,5 градуса по Целзий, избрани на 21 януари 1960 година Най-ниската температура, записана в миналото в Китай, е 53 градуса под нулата. Той е записан в Мохе, град в североизточната провинция Хейлундзян предходната година на 22 януари.

Според Националния метеорологичен център температурите ще паднат с 8 до 12 градуса

по Целзий в множеството елементи на Китай до четвъртък.

В елементи от провинциите Хунан и Гуейджоу, както и в североизточен Китай, температурите може да паднат с повече от 20 градуса по Целзий.

Националната метеорологична работа прикани локалните управляващи да подхващат дейности, посъветва популацията да заобикаля излагането на мраз и изиска да отбрани посевите и продукцията.

Китай има триточкова система с цветове за предизвестие за неприятно време. Оранжевото е за най-екстремното време, следвано от жълто и синьо.

 

Източник: Ройтерс /Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР