Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а

...
Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а
Коментари Харесай

Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени

Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 заболели и възрастни хора остават без храна, тъй като общественият патронаж е наводнен

Приземните етажи и изби на 10 къщи във видинското село Делейна са наводнени. Наложила се е евакуация. Това сподели пред бТВ регионалният шеф на Видин Ани Арутюнян.

„ Има проблеми точки в региона. Проблемна обстановка e имало в село Делейна, община Брегово. Ситуацията там е овладяна. Имало е приливна вълна. Реката е излязла от коритото си “, добави тя. 

Във Видин на 8 против 9 май са се изсипали към 55 литра на квадратен метър.

„ В Делейна живеят най-вече възрастни хора. През нощта са били на приземните етажи. Били са преместени на по-високите етажи поради приливната вълна. Общинската администрация на Брегово е на място. Имало е списък на вредите “, съобщи губернаторът. 

„ Хората са били изплашени, само че към този момент са спокойни. Близките им ги посещават. Социалните служащи също са били при тях “, добави тя. 

Областният шеф на Плевен Николай Абрашев пък сподели, че обстановката в региона се възстановява. 

Преди ден пороен дъжд, градушка и мощен вятър повалиха дървета, отнесоха улици, наводниха пространства, в това число обществени домове за деца в Плевен.

400 заболели и възрастни хора остават без храна, тъй като общественият патронаж е наводнен.

„ Вече са отводнени пространствата и нещата се възвръщат. Това ми е докладвал кметът на Плевен. Днес няма да има проблем “, сподели Абрашев в предаването „ Тази заран “.

Най-големите вреди са в центъра на Плевен, като следва да им бъде направена оценка.

„ Канализационната мрежа е остарял проблем от 20 години. Ще слага въпроса на Министерски съвет и ще търсим финансиране с кмета на Плевен “, сподели още губернаторът. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР