Рехабилитацията на близо 22 км от третокласния път Рудозем -

...
Рехабилитацията на близо 22 км от третокласния път Рудозем -
Коментари Харесай

Ремонтират 22 км от пътя Рудозем - Смолян

Рехабилитацията на близо 22 км от третокласния път Рудозем - Смолян са планувани в Концепцията за интегрирани териториални вложения на територията на област Смолян. В заложените проекти на Агенция “Пътна инфраструктура ” са заложени още и осъществяването на трайни, възстановителни и укрепителни действия на свлачища и срутища на третокласни пътища на територията на общините Смолян, Девин и Рудозем. От геодинамични процеси са компрометирани сектори от пътищата Борино – Тешел – Девин, Смолян - Стойките - Широка лъка – Девин, Чепеларе - Соколовци - Пампорово – Стойките, Смолян – Стойките - Широка Лъка – Девин и Рудозем-Смолян и Смилян - Кошница - Могилица - Арда - Горна Арда.

С реализирането на препоръчаните плановете ще се усъвършенства и модернизира републиканската пътна мрежа в област Смолян.

Общата индикативна стойност на концепцията е 34 552 094 лева с Данък добавена стойност. За осъществяването на главния ремонт на близо 22 км от третокласния път Рудозем – Смолян ще се кандидатства за обезпечаването на 30 321 883 лева с Данък добавена стойност от Програма „ Развитие на районите 2021-2027 година “, а за укрепителни действия на свлачища и срутища на третокласни пътища ще се търси финансиране от 4 230 211 лева с Данък добавена стойност от Програма „ Околна среда 2021-2027 година “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР