Регионалната здравна инспекция в Смолян излиза с апел към всички

...
Регионалната здравна инспекция в Смолян излиза с апел към всички
Коментари Харесай

РЗИ – Смолян с призив за имунизиране срещу коклюш

Регионалната здравна ревизия в Смолян излиза с зов към всички родители чиито деца не са ваксинирани или реимунизирани за коклюш на съответната възраст да се извърнат към персоналния доктор на детето си за имунизация в най-кратък период. По данни на здравната ревизия, на този стадий в района няма регистриран случай.

Профилактиката на болестта коклюш е ваксинопредотвратимо заболяване, безапелационни са експертите. Основната цел на имунизацията е предотвратяване на новородените и дребните деца от тежко протичане на болестта, като с възрастта постваксиналната отбрана понижава и е допустимо случаи да се записват и измежду ваксинирани деца, подрастващи и младежи, само че с по-леко протичане.

Съгласно Имунизационният календар на Република България главната имунизация против коклюш се ползва в три следващи месеца от навършване на двумесечна възраст на новороденото. Прилагането на главната имунизация би трябвало да приключи не по-късно от 6-месечната възраст на детето. Допълнителни дози (реимунизации) против коклюш се ползват през втората, шестата и дванадесетата година от живота на децата.

За последната седмица в района са регистрирани 24 случая на варицела. Най-много са позитивните проби в Девин - 21, където от седмици наред се записват случаи на варицела.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР