Реакциите на двамата след страхотния мач за световната титла Олександър

...
Реакциите на двамата след страхотния мач за световната титла Олександър
Коментари Харесай

Усик: Това е за страната ми! Фюри: Едно от най-тъпите съдийски решения в историята

Реакциите на двамата след страхотния мач за международната купа
Олександър Усик сплоти купите в тежка категория на бокса след страховит мач в 12 рунда против Тайсън Фюри и съдийско решение в интерес на украинеца.

Срещата в Саудитска Арабия бе избрана като " класика " в бокса, макар че значително специалисти приказват за това, че решението е можело да бъде и в интерес на британеца.

Надделява въпреки всичко мнението, че Усик е спечелил поради изключителния девети рунд, в който за към 30 секунди организира наказателна акция и вкара доста удари в главата на Фюри, който по знамение остана прав. Някъде там можеше и боят да бъде спрян, само че арбитърът реши да не стига до такова деяние.

Циганския крал - както нормално, се възвърне от тежките удари, устоя до края, само че точно тези моменти се оказаха с особена тежест за решението.

" Това е за страната ми, за Украйна! - изрева от кръга първенецът. - За фамилията ми, за приятелите ми и за тима, който имам зад себе си. Това е огромна победа за всички тези хора.

Благодаря на всички за поддръжката, благодаря на обичаните ми хора. Беше огромна борба. Готов съм за реванш, когато Фюри е подготвен. "

По сделка това би трябвало да се случи през октомври.

Тайсън отиде и поздрави противника след решението, макар че то означаваше първа загуба в кариерата на боксьора.

" Поздравления за него, макар че аз съм уверен, че завоювах мача - сподели Циганския крал. - Решението е необичайно, той може и да завоюва 2-3 рунда, само че не повече от това.

Това е едно от най-глупавите и необясними съдийски решения в бокса... Но няма да седнал съм тук и да рева като някакво ядосано дете. Каквото е отсъдено, отсъдено е. Не си диря извинения.

Ще се върна, ще се забележим отново с Усик на кръга. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР