Разследващ митнически инспектор е задържан заради длъжностно присвояване на 100

...
Разследващ митнически инспектор е задържан заради длъжностно присвояване на 100
Коментари Харесай

Митнически инспектор е задържан за присвояване на 100 000 турски лири

Разследващ митнически контрольор е арестуван поради длъжностно заграбване на 100 000 турски лири, оповестяват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Валутата е била иззета от водач на рейс на граничен пункт „ Капитан Андреево “, защото не е била заявена, през лятото на 2016-та година. Парите били материално доказателство по решено досъдебно произвеждане. Следовател е открил, че лирите липсват през вчерашния ден. След това е бил арестуван и самият контрольор. Пред юриста си обяснил, че взел валутата защото дължал пари на банки и бил притиснат от финансовите институции. Имал желание да ги върне. Той признал действието си, с цел да не навреди на сътрудниците си. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Надя Митева, прокурор РП-Свиленград: Повдигнато е обвиняване на настоящ митнически контрольор. В хода на следствието са събрани доказателства, че са присвоени сумата от 59 000 лева Представляващи 100 000 лири. Тези лири са материални доказателства до друго досъдебно произвеждане. Разследването е в начална фаза предстоят доста следствени-процесуални дейности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР