Разпространението на вируса сред бозайници предизвиква голямо безпокойствоФранция съобщи за

...
Разпространението на вируса сред бозайници предизвиква голямо безпокойствоФранция съобщи за
Коментари Харесай

Откриха птичи грип сред лисици край Париж

Разпространението на вируса измежду бозайници провокира огромно безпокойствие

Франция заяви за огнище на мощно патогенния птичи грип Н5N1 измежду червени лисици северозападно от Париж, съобщи Ройтерс, базирайки се на Световна организация за здравето на животните.

Разпространението на вируса измежду бозайници провокира огромно безпокойствие.

След като три лисици са открити мъртви в естествен резерват в Мо, покрай мястото, където са умрели чайки, една от тях е изследвана, се споделя в отчета на Световна организация за здравето на животните, който се базира на френските управляващи.

Миналия месец Световната здравна организация разказа обстановката с птичия грип като " притеснителна " заради неотдавнашното повишаване на случаите при птици и бозайници и посочи, че преразглежда световната си оценка на риска в светлината на последните събития, в това число случаите на предаване на инфекцията на хора в Камбоджа.

Инфлуенцата по птиците, наричана нормално птичи грип, се популяризира по целия свят през последната година, убивайки повече от 200 милиона птици, което докара до внезапно повишаване на цените на яйцата и до угриженост измежду държавните управления за предаването на вируса на хората.

В края на декември с вируса е инфектирана котка във Франция. Открит е и при норки в Испания, при лисици и видра във Англия, морски лъвове в Перу и мечки гризли в Съединените щати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР