Разположена в югоизточна Африка, Малави е малка страна, която отдавна

...
Разположена в югоизточна Африка, Малави е малка страна, която отдавна
Коментари Харесай

Спасители на диви животни в Малави с тв премиера

Разположена в югоизточна Африка, Малави е дребна страна, която от дълго време прави съществени старания да отбрани дивата си природа. „ Спасители на диви животни в Малави “ – с извънредна премиера по Viasat Nature в неделя, 6 март, от 19:00 часа - е документална поредност в шест елементи, която наблюдава работата на единствения център за избавяне на диви животни в страната.

Екипът в Lilongwe Wildlife Trust е предан на приютяването и рехабилитацията на засегнати или осиротели животни, като задачата им е да ги върнат назад в дивата природа, към която принадлежат.

Центърът е воден от Д-р Аманда Салб, единственият локален ветеринар с право да упоява от разстояние и улавя огромни диви животни. Директор на сиропиталището за животни е родената в Нидерландия Алма Ван Дорнмален, която се гордее с обстоятелството, че познава безусловно всяко едно от двестате животни в центъра. Малави е една от най-бедните страни в Африка и ресурсите са нищожни, по тази причина екипът се бори да свързва двата края и да оцелее. Прекъсванията на тока са нормални, дъждовният сезон постоянно наводнява центъра, само че работата би трябвало да продължи. Британският ветеринар на продан, Д-р Софи Удоусън удържа фронта постоянно, когато се наложи Аманда да отсъства и постоянно би трябвало да прави интервенции при най-тежки условия.

А Аманда постоянно е на експедиции в търсене на впримчени или засегнати животни, с хеликоптер, с джип или просто на крайник. Във Ваза Марш - резерват, който покрива 1,000 кв. км., в миналото намалялата неведнъж популация на слоновете в този момент е почнала да се възвръща. Днес те са повече от 300.

Аманда споделя: “Това е смисълът на цялата ни работа – да виждаш, че животните се връщат назад в дивата природа. А в някои от случаите, те са попаднали при нас като сирачета, порасли са и в този момент пробват шанса си в дивото. Обичам това. Невероятно е.”. Новата поредност в шест елементи „ Спасители на диви животни “ дебютира по Viasat Nature извънредно за цяла Централна и източна Европа на 6 март и ще се излъчва всяка неделя в 19:00 часа с повтаряне в понеделник от 17:10 часа.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР