Разговорите между Иран и Международната агенция за атомна енергия бяха

...
Разговорите между Иран и Международната агенция за атомна енергия бяха
Коментари Харесай

Иран се похвали с положителни и продуктивни преговори с МААЕ

Разговорите сред Иран и Международната организация за атомна сила бяха позитивни и продуктивни. Това съобщи ръководителят на нуклеарната стратегия на Иран Мохамад Еслами на взаимна конференция с шефа на МААЕ Рафаел Гроси в иранския град Исфахан, оповестява " Ройтерс ".

Гроси дойде в Иран през вчерашния ден с вярата да ускори надзора от страна на нуклеарния МААЕ върху нуклеарната активност на Техеран след разнообразни неуспехи. Анализатори и дипломати обаче настояват, че той има лимитирано въздействие и би трябвало да внимава да не дава празни обещания.

През 2023 година Техеран даде необятни гаранции на нуклеарния контролен орган на Организация на обединените нации, че ще подкрепи от дълго време спряното, открити в недекларирани обекти, и че ще сложи още веднъж отстраненото съоръжение за наблюдаване . Докладите на МААЕ до страните членки на организацията обаче сочат, че има малко резултати в това отношение.
 МААЕ: Иран усилва обогатяването на уран
МААЕ: Иран усилва обогатяването на уран

Иран към този момент има задоволително уран, за основаването на три нуклеарни бомби

" Продължаваме взаимоотношението по неразрешени въпроси, в това число такива, свързани с два обекта ", съобщи Еслами.

Иран обогатява уран до 60% непорочност , покрай към 90-те %, нужни за основаването на атомна бомба. Ако този материал бъде обогатен в допълнение, той би бил задоволителен за две нуклеарни оръжия, съгласно данни на МААЕ.

Иран отхвърля да се пробва да само че никоя друга страна не е обогатявала уран до това равнище, в случай че няма за цел такова произвеждане.
 Иран заплаши да преразгледа нуклеарната си теория
Иран заплаши да преразгледа нуклеарната си теория

На фона на израелските заплахи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР