Райските ябълки са толкова вкусни, че не бихме пропуснали никога

...
Райските ябълки са толкова вкусни, че не бихме пропуснали никога
Коментари Харесай

Щрудел с райска ябълка

Райските ябълки са толкоз вкусни, че не бихме пропуснали в никакъв случай да приготвим този щрудел и с тях

Необходими Продукти

● стафиди - 1/3 ч.ч. златни, по избор
● портокали - 1 бр. кора + сок
● божествен ябълки - към 1 кг
● галета - 1 ч.ч.
● захар - 1/2 ч.ч.
● канела - 1 ч.л. по желание
● джинджифил - 1/4 ч.л. надробен
● бахар - 1/4 ч.л. надробен
● краве масло - 110 г разтопено, несолено
● кори за саралия - към 350 г
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Реших да подготвя апетитен есенен щрудел и беше време за малко импровизация. Погледът ми се насочи към прелестните божествен ябълки. Защо не? С пикантно-сладкия си, сходен на канела усет, райската ябълка, наподобява идеална съставна част за ябълков щрудел.

Сладкишът е страховит, поднесен топъл със сметана, а може би даже по-добре с чаша парещ чай за закуска на идната заран. Щруделът с райска ябълка сигурно ще се трансформира в желан сладкиш в моето семейство!

Загрейте фурната до 180°.

Поставете златните стафидите (ако ползвате), портокаловата кора и портокаловия сок в дребна купа и оставете настрани да се наквасен, до момента в който приготвяте райските ябълки.

Обелете райските ябълки (моите бяха твърди, с цвят на тиква) и ги настържете в кухненски робот, екипиран с острие за ренде. Алтернативно настържете с огромните дупки на ренде (обелените божествен ябълки са хлъзгави – внимавайте с пръстите си! ) Ако имате доста узрели, не се тормозете просто ги намачкайте.

Комбинирайте настъргана райска ябълка, галета, захар, канела, джинджифил, бахар и стафиди в огромна купа и разбъркайте, с цел да се смесят. Тук е моментът да импровизирате и изберете фалшификация, която си харесвате. Заделете.

Ще ви дам два разновидността на навиване на корите. Първият за дребни щрудели е като намажете една или две кори с краве масло всяка. Разрязвате през средата кората, покривате със сместа от райска ябълка и завивате като пакетчета рулата.

Вторият вид е да намажете лист кори за саралия с разтопено масло. Отгоре покрийте с различен лист и намажете с масло. Повторете процеса с останалите 3 листа.

Разпределете сместа от райска ябълка върху корите. Започвайки от късия край, навийте, с цел да пандизите пълнежа. Прехвърлете рулото с шева надолу в тава, покрито с пергамент. Намажете рулото с останалото масло.

Печете, до момента в който горната част стане хрупкава и златиста, към 30-40 минути. Прехвърлете върху решетка да се охлади.

Поръсете с пудра захар и сервирайте топли или студени. Разбитата сметана и сладоледът са добър съпровод. Насладете се!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР